26. születésnapját ünnepli ma Sebastian Vettel, aki az ajándékát már egy nappal korábban átvehette: a Red Bull háromszoros világbajnoka megkapta új cégautóját, azt az Infiniti FX-et, amelyet a saját neve fémjelez.

A nagyteljesítményű szabadidőautóból - amelynek a fejlesztésére közvetlen hatással volt a háromszoros világbajnok - 150 darab készült. Vettel a 001-es számút vehette át svájci otthonában – derült ki az Infiniti sajtóközleményéből.

Az FX Vettel Edition a legerősebb modell az Infiniti kínálatában, és a 2012-es Festival of Speed alkalmával debütált Goodwoodban, ahol maga Vettel vezette fel a helyszín hírhedt dombjára. Ez a projekt Sebastian Vettel egyre erősödő részvételét jelezte az Infiniti utcai autóinak fejlesztésében, amely végül odáig vezetett, hogy a korábbi márkanagykövetet idén áprilisban a gyártó teljesítményigazgatóvá nevezte ki.

Ebben a szerepében Vettel azóta számos fejlesztésben és összehasonlító tesztvezetésen, valamint mérnöki találkozókon vett részt az Infiniti csapatával világszerte. A teljesen új Infiniti Q50 sportszedán kormányzási- és fékbeállításaira is közvetlen hatással voltak a német klasszis visszajelzései.

„Büszke vagyok rá, hogy a tulajdonosa lehetek annak az Infinitinek, amelynek a fejlesztésében is segíthettem. A nagyszerű teljesítménye és a közvetlen kormányzása tökéletesen passzol a hétköznapjaimhoz. Az FX Vettel Edition vezetése nagyszerű móka, szeretem, hogy mennyire egyedi. Biztos vagyok benne, hogy a többi Infiniti tulajdonos ugyanígy érzi majd.”– mondta Vettel az új autójáról, amelyet Nyugat-Európában, a Közel-Keleten és Oroszországban is meg lehet vásárolni.

Érdekesség, hogy a tavalyi Magyar Nagydíjon az F+1 Blog paddock-forrásokból úgy értesült, hogy az FX Vettel Edition Kimi Räikkönen tetszését is elnyerte. A Lotus finnje – aki 2014-ben talán már Vettel csapattársa lesz a Red Bullnál – állítólag kapásból beleszeretett a különleges FX-be, olyannyira, hogy már akkor leadta rendelését egy példányra.