Sebastian Vettel mindig képes meglepetéseket okozni: múlt hétvégén például azzal robbantott a Red Bull háromszoros világbajnok címvédője, hogy részt vett az energiaitalos vállalat egyik németországi ládaderbijén, ahol ráadásul bepattant a volán mögé is.

A házilag tákolt, valószerűtlenebbnél valószerűtlenebb guruló alkalmatosságok futamai világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, s legutóbb Vettel sem tudott ellenállni a kísértésnek.

Miután a Nürburgringen tartott Német Nagydíjon megszerezte pályafutása első hazai győzelmét, a Red Bull címvédő-listavezető klasszisa múlt hétvégén Herten városába látogatott, ahol zsűritagként vett részt a ládaderbi németországi fordulóján. A pilóta nem érte be a pontozással és maga is bepattant az egyik járgány volánja mögé: megidézve a Mario Kart nevű számítógépes játékot, Super Mario jelmezbe öltözve gördült végig az ötszáz méter hosszú pályán.

Vettel nem csak a népes, 55 ezer fős közönség szimpátiáját nyerte el, hanem a többi zsűritagét is: az öttagú bizottság tagjai közül négy 9 ponttal jutalmazták, míg az egyik tag 9,5 ponttal jutalmazta produkcióját.

„Nagyon jó móka volt! A srácok egy remek ötlettel rukkoltak elő, azt pedig csodálatos volt látni, hogy ilyen sokan eljöttek az eseményre” – nyilatkozta a pilóta, aki a jövő hétvégén esedékes Magyar Nagydíj előtt 157 egységgel vezeti az egyéni tabellát, így előnye 34 pont üldözőjével, a ferraris Fernando Alonsóval szemben.