F1 Forma-1 Nico Rosberg David Coulthard Orosz Nagydíj Mercedes

Nico Rosberg komoly brigáddal indult haza Szocsiból, ahol a vasárnapi, zsinórban hetedik futamgyőzelmével újabb szintet lépett előre az örökranglistán. A német a neten is megmutatott ezt-azt abból, hogy milyen hangulat uralkodott a magángépen.

 

Mint ismeretes, Rosberg minden futam után videóüzenetben válaszolja meg a rajongók által feltett kérdéseket. Oroszországból a szokásostól eltérő kisfilmmel rukkolt elő: az anyagot azon a magángépen vette fel, amelyen több pilótatársával is együtt utazott, ennek pedig meglett a maga hozadéka.

Köztudott, hogy a versenyzők mostanság igyekeznek azt sugallni, hogy minden eddiginél nagyobb az egyetértés közöttük, így egyre gyakrabban fordul elő, hogy oda-vissza együtt utaznak a futamokra. Az oroszországi „pilótajáraton” például ott volt Felipe Massa, Nico Hülkenberg, Jenson Button, Esteban Gutierrez és Max Verstappen, ráadásul az aktív pilótákkal együtt repült Alex  Wurz és David Coulthard is.


Coulthard – aki gyerekkora óta ismeri Rosberget – már a videó készítésének legelején megpróbálta ellopni a show-t az újabb trófeáját büszkén szorongató győztestől.  A Mercedes menője csak többszöri nekifutásra tudta elkezdeni a felvételt, mert hol DC szakította félbe, hol pedig a biztonsági őr akart egy szelfit. Amikor feljutott a gépre, a skót veterán felkonferálta a vb-tabella éllovasát: „Hölgyeim és uraim, itt a győztes!” – mondta az expilóta, aki a lagymatag taps után jókora nevetést kiváltva megjegyezte: „Boldogabbnak kéne lennetek!”

„Ti is boldogok vagytok?” – tette fel a kérdést ezután Coulthard, amire a futamon kieső Verstappen válaszolt elsőként: „Nem, én nem vagyok az!” Erre a skót kapásból odaszúrt: „Persze, hisz nem nyertél…” A showmanné előlépett korábbi tizenháromszoros futamgyőztes ezt követően megjegyezte: „Jómagam nagyon boldog vagyok! Úgy gondolom, hogy nyerő járaton vagyunk, ráadásul itt van velünk a győztes pilóta is!” – mondta, majd visszaadta a telefont Rosbergnek.
F1 Forma-1 Nico Rosberg David Coulthard Orosz Nagydíj Mercedes
A német elkezdte a kérdések megválaszolását, majd rögtön jött az újabb poén, ugyanis a vele szemben ülő Massa – aki szintén rajongói kérdéseket válaszolt meg a Facebookon - feltette a kérdést cimborájának: „Hát te, hogy vagy?”

Rosberg a 2015-ös Mexikói Nagydíj óta megállíthatatlan, így már zsinórban hét futamgyőzelemnél tart. Ezzel az örökranglista 2. helyén beérte Alberto Ascarit és Michael Schumachert, ráadásul két győzelemmel van lemaradva honfitársától, a statisztikák eme kategóriájában éllovas Sebastian Vetteltől. Az utóbbi két évben vb-ezüstérmes pilóta előnye 43 pont a címvédő csapattárshoz, Lewis Hamiltonhoz képest, ám mint a repülőről küldött videóüzenetében is megerősítette: továbbra sem von le túlzott következtetést a remek szezonkezdésből.

„Még nagyon az elején vagyunk, így nem gondolok semmire, csak élvezem a versenyeket” – mondta Rosberg.