Pastor Maldonadónak lenni nem könnyű: bármit tesz a Lotus kötelékében hajtó pilóta, valószínűleg sosem fogja levakarni magáról azt, hogy nem több egyszerű fizetős dühöngő őrültnél, akinek semmi keresnivalója a királykategóriában. Egy Forma-1 rajongó Youtube-felhasználó például 12 perces filmecskét hozott össze a dél-amerikai zúzógép munkásságából…

 

Maldonado idén még egyetlen pontot sem tudott szerezni, ráadásul a kockás zászlót is csak egyszer, Bahreinben látta a Lotus-Mercedes volánja mögött. Ritka, hogy a venezuleai pilóta kocsija egyben marad, igaz, mindenképpen érdemes megjegyezni: a korábbi évekkel ellentétben idén nem minden esetben lehet felelőssé tenni a pályán történt balhékért. Vannak, akik így is a fejét követelik és száműznék a Forma-1-ből, de vannak olyanok is, akik szórakoztatónak tartják a dél-amerikai produkcióit: utóbbiak közé tartozik a videócska készítője, Boris Sljivic is, aki üzent a versenyzőnek.

„Örülök annak, hogy Pastor a Forma-1-ben van, de mindig mókás azt látni, hogy újra és újra balesetezik. Picit egyenletesebben kellene teljesítenie, mert mindannyian tudjuk, hogy nagyon gyors pilóta és azt is, hogy megérdemelte a 2012-es barcelonai győzelmet. Ez a videó egy picit talán túlságosan is erősre sikerült, amit sajnálok. Kedves Pastor Maldonado! Ha látod ezt a videót, ne vedd komolyan! Senki nem lesz boldog azon a napon, amikor elhagyod a Forma-1-et!” – írta a filmjének a „Maldonator” címet adó készítő.
 


Kevesen vannak manapság a Forma-1-ben, akik olyannyira megosztják a közvéleményt, mint Maldonado, de vele kapcsolatban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy amennyiben nincsenek a venezuleai állami olajtársaságtól, a PDVSA-tól érkezett vaskos dollármilliói, talán már a Lotus sem lenne a Forma-1-es mezőny tagja. Ez legalább a pilóta javára írható és aligha lehet kétséges, hogy ezt az enstone-i gárda vezetése is méltányolja.

„Továbbra is hiszünk Pastorban, aki mindig bizonyítja, hogy gyors, de sajnos túlságosan sokszor keveredik versenybalesetekbe. Idén ráadásul borzalmasan peches is” – mondta a versenyzőről a csapatfőnök-helyettes, Federico Gastaldi a monacói hétvégén az F+1 Blognak.