Fernando Alonsónak epizódszerep sem nagyon jutott a Kínai Nagydíjon, Olaszországban viszont annak ellenére is kiemelt figyelem kíséri ténykedését, hogy már nem a Ferrarinál, hanem a McLarennél hajt. Pláne most, hogy a sanghaji hétvége során a kétszeres világbajnok összetűzésbe keveredett az egyik olasz tévétársasággal…

 

A korábbi tifosi-kedvencnek a Sky Sports Italia helyszínen dolgozó stábjával volt némi súrlódása, amelyben szerepe volt egy harmadik félnek is. Alonso a Ferrari feltámadását forszírozó kérdésekre a hétvége folyamán több ízben is úgy reagált, hogy nem bánja a csapatváltást, mert beleunt abba, hogy a maranellói egylet kötelékében nem jutott magasabbra az ezüstérmes pozíciónál és ez kiverte a biztosítékot az olasz Sky egyik nem F1-es vonalon mozgó műsorvezetőnőjénél, Paola Saluzzinál, aki kedvenc közönségi portálján, a Twitteren találta meg néhány kemény jelzővel a kétszeres világbajnokot.

Alonso csak a Rai munkatársainak válaszolt (Fotó: Stella Bruno - Twitter)


„Úgy tűnik, hogy Alonsónak visszatért az emlékezete, mert ismét arrogáns, irigy és idióta” – írta Saluzzi, akinek szavait a spanyol nem hagyta figyelmen kívül: a kvalifikációt követő televíziós interjúk során nem volt hajlandó válaszolni a Sky Sports Italia stábjának kérdéseire, élő adásban egyszerűen figyelmen kívül hagyta a riporterüktől érkezett kérdéseket és csak a másik olasz társaságnak, a Rainak nyilatkozott. Saluzzi később elnézést kért kirohanásáért a rajongóktól és törölte a csípős hangvételű posztot is: a történet ezzel vélhetően le is zárult, ám nem Saluzzi volt az egyetlen, aki odapörkölt Alonsónak Sanghajban. Beszólt a spanyolnak a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke, Niki Lauda is.

„Alonso önző, lehangolt és negatív. Hogyan lehetett volna úgy javítani egy csapat morálján, hogy a versenyződ minden egyes alkalommal rosszat mond a csapatról, amely ráadásul olasz?” – mondta az osztrákok háromszoros világbajnoka, aki hozzátette: a spanyol jobban járt volna, ha nem vágja taccsra kapcsolatát a maranellóiakkal, mert akkor most nem „a szakadék mélyén” kellene evickélnie a McLarennel.


Az évadnyitót a rejtélyes barcelonai tesztbaleset utóhatásai miatt kihagyó Alonso két hete Malajziában kiesett a botladozó McLaren-Hondával, Kínában viszont – körhátránnyal ugyan – a 12. helyen befutva legalább sikerült teljesítenie a távot. „Jó verseny volt, mindkét autó a célban, így hasznos információkat gyűjtöttünk. Rövidesen jön az újabb előrelépés” – sommázott hivatalos Twitterén Alonso, aki egy hashtaggel azt is megjegyezte, hogy „Járj, mielőtt futsz”…