F1 Forma-1 Flavio Briatore

Flavio Briatorétól, a Benetton és a Renault egykori Forma-1-es csapatfőnökétől soha nem álltak távol a meghökkentő húzások, ám az olasz most olyat tett, amit nehéz lesz túlszárnyalni. A menedzser egy plasztikai sebész segítségével szó szerint arcot cserélt…

 

Tavaly szeptember, a monzai paddockban magunk is meggyőződhettünk arról, hogy Briatore messze nincs a régi formájában, ám a mostanihoz hasonló lépést még így sem vártunk tőle. A durva arcplasztikai beavatkozásról néhány napja egy olasz bulvárlap, a Chi közölt paparazzi-fotókat, ám akkor még lehetett kételkedni. Végül maga a 65 esztendős ex-csapatfőnök tett pontot a találgatások végére, mégpedig egy Instagram-poszttal: egy szelfit adott közre, amelyen jól megfigyelhető az átváltozás.

Bár vannak, akik szerint egyszerűen durva súlyvesztés áll a háttérben, mondjuk egy radikális fogyókúrának köszönhetően, az El Mundo című lap megszólaltatta Madrid egyik legelismertebb plasztikai sebészét, Dr. Diaz Gutierrezt, aki biztos abban, hogy Briatore műtéti beavatkozásokon esett át. A szakember szerint az olasz arcát, nyakát és szemhéját is műtéti úton módosították, ráadásul a külső nyomok alapján a sebész úgy véli: mindez alig egy hónapja történhetett.


„Briatore 10 és 25 ezer euró közötti összeget költhetett erre” – saccolta meg az átalakulás költségeit a spanyol plasztikai sebész.

A korábbi botrányhős playboy-csapatfőnök jelenleg pilótamenedzserként érdekelt a Forma-1-ben: bár a 2008-as Szingapúri Nagydíjon kieszközölt balesetbotrány miatt egy időre kitiltották a sportágból, a szankciót végül feloldották, és a mai napig Briatore cége egyengeti például Fernando Alonso előmenetelét is. A talján manapság főképp azzal van elfoglalva, hogy a nyilvánosság előtt ostorozza a királykategóriát: ezt tette tavaly szeptemberben Monacóban, Monzában, és ezt tette néhány nappal ezelőtt is, az Arabian Business című lapnak nyilatkozva. 

„Manapság a Forma-1 a mérnökök sportja és egyáltalán nem vonzó. Amikor azt látod a tévében, hogy a mérnökök magyarázzák, hogyan kell a kuplungon állítani, az senkit nem érdekel. A pilóták a sztárok, az embereket ők érdeklik. Manapság pokolian nagy költségvetés kell ahhoz, hogy gyors légy, ráadásul minden agyon van szabályozva. Már azért is megbüntetnek, ha ráhajtasz a fehér vonalra. Ha túl jó a motorod, azért is büntetés ját. Túl sok a büntetés. Az F1-nek rövidesen más utat kell választania, mert jelenleg a fal felé rohan. Az emberek egész egyszerűen nem találják elég érdekesnek” – fakadt ki Briatore.

F1 Forma-1 Flavio Briatore
Briatore fénykorában...


Az olasz újfent azt hangsúlyozza, hogy hiányoznak a nagy egyéniségek, valamint az emlékezetes párviadalok: „Nincsenek gladiátorok a rajtrácson. A versenyzőknek harcot kellene vívniuk a pályán. Ha olyan csaták lennének, mint amilyeneket Senna és Prost vívott egymással, vagy amilyeneket Manselltől, Schumachertől láttunk, az lenne a legjobb. Az emberek ezt akarják látni…” 

Most, hogy a Renault gyári csapattal visszatér, sok rajongó reméli, hogy ez valamilyen poszton a csodabogár olaszt is visszahozhatja a sportág vérkeringésébe. Maga az érintett úgy véli, hogy felesleges a felbukkanására számítani, mert – mint fogalmazott – „eltiltásom már nincs, akár holnap reggel ott lehetnék a Forma-1-ben, de nekem ez nem hiányzik. A régi Forma-1 az, amit hiányolok…”