Autóaukciót tartanak szombaton a Nürburgringen, ahol a gazdagabb Forma-1 megszállottak igazi különlegességekre is lecsaphatnak. Kalapács alá kerül például az a Benetton B191-es, amelynek volánja mögött a későbbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher 1991-ben megszerezte az első pontjait, s lehet licitálni azokra a McLaren-Mercedes gokartokra is, amelyekkel Ron Dennis és famíliája száguldozott családi események apropóján.

A John Barnard technikai igazgató irányítása alatt készült B191 típusjelű, körülbelül 730 lóerős, V8-as, Ford HBA5 erőforrással szerelt Benetton először az 1991-es San Marinói Nagydíjon szerepelt éles körülmények között. Akkor még Nelson Piquet és Roberto Moreno volt a két pilóta, azonban az Olasz Nagydíj előtt Morenót kirúgta a különítmény és helyére viharos körülmények között leigazolták az előző futamon a Jordan istállónál debütált ifjú Schumachert.

Pályafutása második nagydíján, Monzában a német az 5. helyen végzett a 05-ös sorszámú autóval, így megszerezte első pontjait. A fiatal ász eredményesen szerepelt a következő két futamon, Estorilban és Barcelonában is, hozzájárulva ahhoz a 38,5 egységhez, amellyel a napjainkban Lotus néven futó enstone-i alakulat jogelődje a konstruktőri tabella 4. helyén végzett.

Schumi 05-ös sorszámú gépét az évad végén nyugdíjazta a Benetton: kibelezték és egészen 1995 végéig az éppen aktuális színezettel bemutatóautóként használták különféle rendezvényeken. A raktárból egy Cars International nevű céghez került, ahol visszakapta az erőforrást és az eredeti színezetét, így 2002-től rendszeresen feltűnt különféle bemutatókon és rendezvényeken. A nürburgringi aukción versenykész állapotban, tartalékalkatrészekkel és teljes dokumentációval kínálják a B191-est, amellyel idén a kiöregedett F1-es autókat felvonultató EuroBoss szériában versenyeztek: mint az auckió szervezői rávilágítanak, az autó állapotát jól szemlélteti, hogy a kocsi a hockenheimi Jim Clark-emlékversenyen dobogós helyen végzett. 
 

Csemege lehet a rajongóknak Ron Dennis gokartkollekciója is: a négy darab 100 köbcentiméteres, a McLaren-Mercedes tervezői és mérnökei által alkotott „guruló sámlit” a wokingi cégcsoport nagyvezére családi események alkalmával használta.

A trélerrel, tartalékalkatrészekkel, teljes felszereléssel együtt kínált járműpark értéke az aukciót szervező COYS szerint legalább 30 ezer euró.