Két nappal a hivatalos leleplezési ceremónia előtt a Ferrari bejelentette, hogy Fernando Alonso és Felipe Massa idei versenygépének típusjele F138 lesz.

Az olasz különítmény a Twitteren és egy rövid kommüniké formájában közölte a maranellói gyárban 644-es projekt-kódjellel készülő új F1-es versenygép nevét. A vörösök tisztázták azt is, hogy miért döntöttek így.

„A Ferrari által épített, az autósport legmagasabb osztályában indított 59. versenyautó neve az idei évszámból és a hengerek jelenlegi számából áll, részben nyomatékosítva azt a tényt, hogy az idei év az utolsó, amikor V8-as konfiguráció van használatban a Formula 1-ben és az évad lezárultával befejeződik egy nyolc évig tartó korszak” – olvasható a Scuderia közleményében.

Mint ismeretes, az F138-as hivatalos bemutatójára pénteken kerül sor a márka főhadiszállásán, Maranellóban. Noha a spanyol Marca című spanyol lap saját bennfentes információira hivatkozva már napokkal ezelőtt igyekezett leleplezni az autót, száz százalékig biztosat a prezentációig nem lehet tudni. Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy az új autójával elsőként előrukkoló Lotusszal ellentétben a Ferrari élni fog a kozmetikai panel adta lehetőséggel és eltüntetik a lépcsőt az orrkúpról.

A Scuderia azt már jóelőre bejelentette: Alonso, a különítmény kétszeres világbajnoka nem vesz részt az előszezon első gyakorlásán, február 5-8-án, Jerezben. Az első teszten három napon át Massa, majd a negyedik napon az újdonsült tesztpilóta, Pedro de la Rosa vezetheti az autót.