Mivel az igazi versenyben nem tudnak maradandót alkotni a McLaren-Hondák, a küszködő alakulat a régi módszerhez nyúlt: más módon próbálnak csemegével szolgálni.  Néhány napja például közreadtak egy videót, amely egy korábbi Forma-1-es autó és két utcai sportkocsi küzdelmét örökítette meg, 360 fokos kamerával.

 

A helyszín a silverstone-i versenypálya, annak is a legrövidebb, National elnevezésű 2,6 kilométeres nyomvonala volt, ahol a Forma-1-es autót Jenson Button vezette.  A brit a McLaren 650S típusjelű közúti sportkocsiját hajtó Kevin Magnussennel, valamint a wokingi egylet által patronált tehetséggel, a GP2-es bajnokság listavezetőjével, a Honda Civic Sporttal rajthoz álló Stoffel Vandoorne-nal kellett meccselnie.


A videó – amelynek megtekintése során körbe is nézhetünk Button autója körül – jól szemlélteti, hogy mire képes egy Forma-1-es autó. Nem árulunk el nagy titkot, hogy JB még úgyis körön belül kapta el a két sportkocsit, hogy jókora előnyt kaptak a rajtnál. 

A gárda olajipari támogatója számára készített videó fogadtatása persze vegyes: „Remek, a 2015-ös autóval úgysem tudnátok megcsinálni ugyanezt, mert be sem fejezné a kört. Azt még a Civic is lekörözte volna” – jegyezte meg egy kommentelő a legnagyobb közösségi portálon…