Kimi Räikkönen Abu-Dzabival ellentétben Interlagosban nem győzött, de ismét gondoskodott róla, hogy a Forma-1 rajongóknak legyen oka a nevetésre. A Lotus finnje kisodródott a pályáról, ahová egy szervizúton próbált visszatérni, de eltévedt.

Räikkönen a Carlos Pace-versenypálya 11-es, Mergulho nevű hajlatánál sodródott le a pályáról: a szervizúton haladt tovább, azt remélve, hogy visszatérhet az aszfaltcsíkra, de rá kellett jönnie, hogy zsákutcába tévedt. A finn visszafordult és végül a füvön átvágva, a 12-es, Juncao nevű kanyarnál hajtott fel újra a pályára.


szólj hozzá: GPS-t Raikkönennek!

2007 világbajnoka egyébként a 10. pozícióban zárta az eszeveszett kavarodást hozó Brazil Nagydíjat, így visszatérő idényének összes futamát befejezte és a sanghaji viadalt leszámítva mindenütt pontszerzőként futott be. Mivel üldözője, Lewis Hamilton kiesett, 208 egységével a finn bebiztosította az egyéni tabella bronzérmes pozícióját.

Közeli ismerője, Marc Priestley – aki hosszú éveken át volt a szerelője a McLarennél, jelenleg pedig újságíróként tevékenykedik – a Twitteren meg is jegyezte: „Kimi csalódott lesz Lewis kiesése miatt… Ez azt jelenti, hogy harmadik lett és részt kell vennie az F1 díjátadó gálaestjén!”