F1 Forma-1 Red Bull Red Bull RB12 Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat

A jövő hét végén esedékes szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt így vagy úgy, minden Forma-1-es istálló igyekszik fokozni a hangulatot. A Red Bull például a háttérben tevékenykedő hősök, a gyári dolgozók előtt tiszteleg egy videóval.

 

Nemcsak a Red Bullra, hanem minden Forma-1-es alakulatra igaz, hogy hősöket nem kizárólag a versenyautó volánjánál, hanem a színfalak mögött, a gyárban is lehet találni. Ők azok, akik éjt nappallá téve, sokszor emberfeletti teljesítményt nyújtva dolgoznak, hogy a pilóták alá minél jobb technika kerüljön, reflektorfénybe viszont csak rendkívül ritka esetben kerülnek.
 


„Úgy tűnik, hogy az egész egy nagy rohanás, míg az új versenyautó mindössze néhány hónap alatt formát ölt, valójában azonban egy nyugodt és kontrollált folyamat, amely során minden részleg nagy fokú precizitással és eltökélten teszi a dolgát. Az új szezon közeledtével exkluzív bepillantást nyújtunk a gyár kulisszái mögé, hogy megmutassuk, a csapat hogyan készít el egy versenyautót több ezer rajz, koncepció és komponens felhasználásával, egyetlen céllal, a kiválóságra való törekvéssel” – írja hivatalos honlapján az energiaitalos konszern nagyobbik istállója.
F1 Forma-1 Red Bull Red Bull RB12 Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat
A Red Bull és motorszállító Renault között az utóbbi két évben puskaporossá vált a hangulat, ám Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat RB12 típusjelű versenygépeit idén is a francia gyártó hajtáslánca repíti majd. Igaz, nem az eredeti névvel: a különítmény a svájci óragyártó, a TAG-Heuer neve alatt használja az erőforrásokat.