Idilli családi képet posztolt Kimi Räikkönen barátnője, Minttu Virtanen: nagy valószínűség szerint ez az első nyilvánosságra került fotó, amelyen a Ferrari 2007-es világbajnoka kisfiát, Robint a karjai között tartva látható.

 

A finn hosszú éveken keresztül inkább a piásüveget szorongatta, amikor épp nem a Forma-1-es autó kormánya mögött varázsolt, de a jelek szerint az apaság tényleg képes megszelidíteni a legvadabb partiarcokat is. Amikor sok évvel ezelőtt kiszivárgott, hogy egy barcelonai tesztnap reggelén a pilótát anyaszült meztelenül találták meg egy montmelói családi ház kertjében, valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy egyszer eljön az a nap, amikor komoly apukaként láthatjuk viszont.


Márpedig eljött: a kis Robin január végén született Svájcban, ám mostanáig nem láthattuk olyan közös felvételt, amelyen az apukájával látható. Virtanen saját Instagramján tette közé a fotót, amely a versenyző magángépén készült Finnországba tartó útjuk során. „Finnországban a drágáimmal” – kommentálta a fotót a hölgy.

Míg Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel második ferraris futamán máris győzni tudott, a finn balszerencsés volt, ám így is sikerült megcsípnie a 4. helyet a Malajziai Nagydíjon. A hétvége egyik érdekes közjátéka volt, amikor a kvalifikációt követően a versenyző nyíltan odapörkölt a csapatnak, mondván, rosszul időzítették a gyors körét a Q2-ben: a rossz nyelvek a paddockban azonnal arról kezdtek pletykálni, hogy feszültség mutatkozik a pilóta és a maranellói egylet között, Maurizio Arrivabene csapatfőnök viszont lehűtötte a kedélyeket és több ízben is megismételte, hogy nincs gond.


„Még egy dolog, és nagyon fontos lenne számomra, hogy leírjátok! Kimi a mai teljesítményével megmutatta, hogy milyen csodálatos pilóta. Egyszerűen nem tudok elképzelni jobb párost a mienknél” – mondta a szakvezető az újságíróknak a vasárnapi összecsapást követő sajtóértekezletén a finnről, akinek az idei évad végén jár le a szerződése a Ferrarival, így a közeljövőben egyre intenzívebb pletykahadjáratra számíthat.