Pilótacserét jósol a Marca című spanyol sportnapilap: a lap információi szerint a Manor istálló a Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzésén parkolópályára teszi Roberto Merhit, hogy lehetőséget biztosítsanak Alexander Rossinak, aki a Japán Nagydíjtól már a teljes hétvégére felválthatja a castellóni versenyzőt.

 

A Forma-1 legkisebb istállója egyelőre nem erősítette meg, hogy a váltás megtörténik, de mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a Marca mindig jól van informálva a spanyol versenyzők ügyeivel kapcsolatban. Az újság szerint az ok egyszerű: a jövőre debütáló Haas istállóval is összefüggésbe hozott Rossi támogatói olyan összeggel kecsegtetik az előszezonban a csődtől megmentett brit csapatot, hogy azért már érdemes lecserélniük Merhit.

A 24 esztendős, a Forma-1-ben első idényét töltő pilóta egyfajta szükségmegoldásként került a Manorhoz: szponzori pénzt nem visz magával a csapathoz, így versenyről versenyre kötött megállapodások révén ül a versenyautóban. A versenyző a Forma-1-es szerepléssel párhuzamosan indult a Formula-Renault 3.5-ben is, ám ottani szerepvállalását épp a közelmúltban függesztette fel, az F1-es tennivalók miatt. „Szerintem van okom arra, hogy bizakodó legyek a folytatással kapcsolatban. A csapat nem panaszkodik, én is nagyon elégedett vagyok” – mondta augusztus végén, Spa-Francorchamps-ban Merhi, amikor az F+1 Blog az évad hátralevő részével, a kilátásokkal kapcsolatban kérdezte.

Rossi évek óta dörömböl a Forma-1 kapuján, öt alkalommal már pályára is hajthatott hivatalos nagydíj-hétvégén. A 23 éves amerikai – aki jelenleg a 2. helyet foglalja el a GP2 ponttáblázatán – a 2012-es és 2013-as Kanadai Nagydíjon, valamint a 2013-as Amerikai Nagydíjon a Caterham színeiben vett részt a pénteki első szabadedzésen, míg tavaly a Belga Nagydíjon már a Manor-jogelőd Marussiától kapott hasonló lehetőséget.

Akkor, Spában nagyot koppant a kaliforniai versenyző: a tréning kezdete előtt a csapat bejelentette, hogy Max Chilton szponzori pénzeinek elmaradása miatt a hétvége hátralevő részében is számítanak rá, ám a debütálás végül elmaradt. Chilton édesapja a másfél órás gyakorlás ideje alatt átutalta a hátralékot, így Rossi kénytelen volt akkor is a garázsból figyelni az eseményeket.