Kamui Kobayashi számára faramuci kalanddá vált a Moscow City Racing elnevezésű rendezvény, amelyet a jövőre debütáló Orosz Nagydíj hírveréseként tartottak ezen a hétvégén Moszkvában. A japán a vasárnapi demonstrációs futás során lezúzott egy Forma-1-es Ferrarit.

A Saubertől a tavalyi évad végén menesztett, korábban a Toyotánál is megfordult versenyző jelenleg a Ferrari GT-részlegénél, egészen pontosan az AF Corse istállónál szerepel. Így fordulhatott elő, hogy az olasz istálló képviseletében vett részt a moszkvai utcai demonstráción, ahol a résztvevők a Vörös tér környékén kialakított alkalmi pályán tartottak bemutatót.

Kobayashi esőben hajtott ki a Ferrarival, amely felett elveszítette az irányítást és a falnak csapódott: „A pálya nagyon csúszós volt az eső miatt, ráadásul rontott a helyzeten a sok útburkolati jel is. Sajnálom a történteket” – mondta a Forma-1-ben mostanáig 60 nagydíjon induló pilóta.

Noha a Ferrari csúnyán összetört, Kobayashinak nem kellett lemondani a demonstrációs futásokról: mivel a maranellói csapatnak egy másik autója is volt a helyszínen, a japán nagyjából 20 perccel később újra megmutathatta magát a népes közönségnek.

A Moscow City Racing elnevezésá rendezvényen egyébként a Ferrari mellett részt vett a McLaren, a Lotus, a Caterham és a Marussia is. Feltűnt a színen a Forma-1-ből szintén a tavalyi évad végén kiszorult helyi menő, Vitalij Petrov is: az orosz – aki Kobayashihoz hasonlóan jövőre újra a királykategória mezőnyében kíván szerepelni – a Mercedestől kapott lehetőséget, a csillagos márka egyik DTM-es autójával vett részt a bemutatón.