Jenson Button számára csapnivalóan sikerült a múlt vasárnapi USA Nagydíj, s mint utólag kiderült: a McLaren pilótájának kálváriája már órákkal a verseny rajtja elkezdődött, ugyanis a szokásos versenyzői parádén bedöglött a britet szállító veterán járgány, így csak egy versenyzőtárs segítségével folytathatta útját.

Az esetet egy rajongó meg is örökítette: a nem túl jó minőségű felvétel szerint a Buttont szállító jármű megállt, mire a brit kipattant és üdvözölte a közönséget. Többen is megálltak segíteni és kisebb torlódás alakult ki, míg a 2009-es vb-első végül a Toro Rosso versenyzőjéhez, Jean-Eric Vergne-hez pattant be a tiszteletkör hátralevő részére.

Button és a bedöglött veterán 1:03-tól látható

Button számára egyébként katasztrofálisan alakult az egész hétvége. Az időmérőn nem került a legjobb tíz közé, így csapattársa, Sergio Perez – akiről a futam előtti napokban derült ki, hogy az évad végén távozni kényszerült a McLarentől – zsinórban harmadszor is gyorsabbnak bizonyult nála és 9:9-re alakította a házon belüli kvalifikációs csata állását. A brit a futamon is csak a 10. helyen végzett, míg a közép-amerikai ifjoncot a 7. pozícióban intették le.

A McLaren fennállása egyik legkomolyabb hullámvölgyében van idén, ráadásul a versenyzőt hátráltatta a törött első szárny is, amely az első körben sérült meg egy Felipe Massával történt koccanás után. Button ennek ellenére nem volt rest elismerni, hogy nem minden klappolt nála az austini hétvégén.

„Most nem csak arról volt szó, hogy az autó nem versenyképes. Ezen a hétvégén egyáltalán nem tudtam összerakni a dolgokat. Rendeznem kell a soraimat” – mondta sejtelmesen a szigetországi pilóta, aki az évadzáró Brazil Nagydíj előtt 61 ponttal az egyéni tabella 9. helyén állomásozik.