Nem csak Michael Schumacher csemetéje, Mick kezdi bontogatni a szárnyait a Forma-4-es géposztályban, hanem Jean Alesi fiacskája, Giuliano is. Míg a kis Schumi a német bajnokságban, addig a kis Alesi a hazánkban is vizitáló francia mezőnyben pallérozódik majd 2015-ben.

A vér nem válik vízzé, tartja a mondás, amely a jelek szerint nemcsak a Schumacher-famíliára, hanem Alesiékre is igaz. Alig néhány napja derült ki, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, a Van Amersfoort Racing kötelékéhez csatlakozva a német Forma-4-es bajnokságban tölti majd első autós szezonját, s mindjárt itt az újabb Forma-1-es csemete, aki ugyanebben a kategóriában kezdi autós menetelését: Giuliano Alesi, a jelenleg Pirelli-nagykövetként ténykedő Jean Alesi fiacskája a franciaországi székhellyel működő Auto Sport Academy mezőnyéhez csatlakozva kezdi a gokartos évek után az autós tapasztalatok gyűjtögetését.

A 15 éves fiatalember korántsem került annyira az érdeklődés középpontjába az utóbbi években, mint a jóideig álnéven versenyző Mick Schumacher, ám gokartversenyzőként megjárta a szamárlétra eddigi fokait. A Le Mans-i központtal működő Auto Sport Academy-nél ezen a télen több teszten is részt vett és az ottani szakemberek – akik olyan versenyzők karrierjének beindításánál bábáskodtak, mint például Jean-Eric Vergne és Loic Duval – alkalmasnak találták arra, hogy a Forma-4-es bajnokságban élesben is megkezdje a szereplést.

„Boldog vagyok és már nagyon várom, hogy elkezdjem a karrieremet az együléses versenyautók világában. Az a célom, hogy a lehető legjobban felkészüljek a debütálásra” – idézte a szerződtetésével kapcsolatos sajtóközlemény Giuliano Alesit, aki sosem titkolta, hogy a legfontosabb motiváció számára a Forma-1-ben 1989 és 2001 között összesen 201 nagydíjon induló és egyetlen győzelmet arató édesapja pályafutása.

A hazai Alesi-rajongóknak szerencséjük van, ugyanis a francia F4-esek eljönnek a Hungaroringre is. A hétfordulós, hétvégenként háromfutamos bajnokság a franciaországi Lédenonban startol április 18-19-én, majd Le Mans és Pau után június 13-14-én Mogyoród következik, ahová a World Series by Renault betétszámaként érkeznek a fiatal tehetségek. Ezt követően még három helyszín, Magny-Cours, Navarra és a Paul Ricard vár a versenyzőkre.

Megjósolni jelenleg lehetetlen, hogy a kis Alesi képes lesz-e elverekedni magát a Forma-1-ig, ahol – mint arról a napokban a Benetton és a Red Bull korábbi főszerelője, Kenny Handkammer egy interjúban beszámolt – a maga korszakában az édesapja az egyik legszórakoztatóbb arcnak számított.