Monstre mozifilm készül Hollywoodban a legendás márkalapító-csapatfőnökről, Enzo Ferrariról. Ezt Robert De Niro árulta el az Il Messaggero című olasz lapnak, amelynek elmondta azt is: maga alakítja majd a Commendatore szerepét.

 

A színészlegenda egy interjúban lebbentette fel a fátylat a készülő filmalkotásról, amely grandiózusnak ígérkezik. A projekt egyelőre az előkészítési fázisban tart: a rendezésre Clint Eastwoodot kérték fel, aki állítólag már első hallásra is komoly érdeklődést tanúsított, ám a döntése előtt szerette volna alaposabban áttanulmányozni a forgatókönyvet.

Eastwood valószínűleg nem morfondírozik sokáig, a forgatás ugyanis állítólag rövidesen elkezdődik Olaszországban, a kész művet pedig várhatóan jövőre mutatják be. Az olasz producer Gianni Bozzacchi szerint a film – amelynek címe egyszerűen Ferrari lesz - „komoly büdzséből” készül és 1945-től egészen a ’80-as évekig dolgozza majd fel Enzo Ferrari pályafutását: a versenycsapatát már 1929-ben beindító olasz az autógyárat 1947-ben alapította meg és egészen 1988-ig, 90 éves korában bekövetkezett halálig irányította azt.

„Roppant nagy megtiszteltetés számomra, hogy én mondhatom el az autóipar világát forradalmasító kivételes ember életét” – idézte az Il Messaggero De Nirót, akit már 1993-ban is felkértek egyszer arra, hogy játssza el Enzo Ferrarit, ám Michael Mann tervezett filmjéből végül semmi nem lett.