F1 Forma-1 Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Toto Wolff Niki Lauda
Világraszóló ünneplést csapott zsinórban harmadik konstruktőri vb-címének örömére a Mercedes Forma-1-es csapata. A különítmény a vasárnapi Japán Nagydíj leintése után azonnal nekilátott a mókázásnak, amely folytatódott hétfőn és kedden is.

 

Miután leintették a NicoRosberg győzelmével és Lewis Hamilton második helyezésével zárult futamot Suzukában, amellyel a csillagos csapat folytatta töretlen dominanciáját a turbós hibrid erőforrások korszakában, a gárda gyári munkatársai azonnal nekikezdtek a nagy-britanniai Brackley-ben székelő központ felcicomázásának. A falakra felkerültek a #TheTriple, azaz „A Tripla” hashtaggel ellátott logók, valamint eldurrantak az első pezsgők is.

F1 Forma-1 Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Toto Wolff Niki Lauda
Hétfőn ünnepi reggelivel, a bajnoki titulus ünneplő trikók kiosztásával, valamint a fejlesztési igazgató, Aldo Costa köszöntőjével indult a nap. Kedden már a helyszínről visszaérkező harcosok is csatlakoztak a többiekhez: Rosberg, Hamilton, Toto Wolff, Niki Lauda, Paddy Lowe, Andy Cowell és a többiek előbb Brixworth-ben, a motorfejlesztési- és gyártási központban tettek látogatást, majd Brackley-ben folytatták az ünneplést.
F1 Forma-1 Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Toto Wolff Niki Lauda
Pezsgő, ünnepi falatok, élőkép, közös fotózás és köszöntők szerepeltek a programban. „Néhány héttel ezelőtt találkoztam Ross Brawnnal, akivel ittunk egy kávét és arról beszélgettünk közben, hogy mennyire büszke erre a szervezetre” – mondta a csapatot korábban irányító, már nyugalmazott brit szakemberre utalva Toto Wolff, aki hozzátette: „Amikor arról kérdeznek, hogy mi a csapat sikerének oka, mindig az jut eszembe, hogy ennek legalább 1500 oka van. 1500 ember, akik Brackley-ben és Brixworth-ben azért dolgoznak, hogy ez az álom valósággá váljon!”
F1 Forma-1 Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Toto Wolff Niki Lauda
Hamilton – mint kiderült – Budapestől érkezett a nagy-britanniai ünneplés sodratába: Japánból egyenesen hazánkban vezetett az útja, és már vasárnap éjjel a bulinegyed egyik szórakozóhelyén mulatott, meg nem erősített információk szerint Palvin Barbara születésnapját ünnepelve. „Örülnünk kell a pillanatnak, hiszen együtt történelmet írunk. Néhány évtized múlva, amikor visszatekintünk majd ezekre a napokra, arra emlékezhetünk majd, hogy milyen remek csapatot alkottunk” – méltatta a gárdát a háromszoros világbajnok, aki jelenleg megtorpanóban van és ennek eredményeként 33 pontos hátrányból üldözi majd csapattársát, Rosberget a végjátékban.


Természetesen a pályafutása első vb-címét hajkurászó német is méltatta a különítmény munkatársait, ugyanakkor nem felejtette el megemlíteni, hogy parázs csatára számít Hamiltonnal a szezon hátralevő részében: „Már nagyon várom az utolsó négy futamot, ahol mindent beleadok ezzela lenyűgöző Ezüstnyíllal. Lewis és én intenzív csatát vívunk majd egymással. Nagyon bízom benne, hogy mostantól Brackley-ben is, Brixworth-ben is mindenki picit jobban élvezi majd ezt!” - fogalmazott Rosberg.