Olyan kijelentéssel rukkolt elő Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke múlt hétvégén, Goodwoodban, a Festival of Speed elnevezésű autósport-fiesztán, amelyről még a csapat sem tett említést. Miután mostanság többször is szóba került, hogy távozik a küszködő különítmény éléről, a szakvezető az eseményen leszögezte: nemrég írta alá új szerződését az energiaitalos nagyvállalattal.

 


A legutóbbi futamon, a Red Bull hazai versenyén, Spielbergben már két forgatókönyvről is pusmogtak a paddockban Horner jövőjét illetően. Az egyik szerint – amelyet állítólag egy meg nem nevezett csapatfőnök szellőztetett meg – Dietrich Mateschitz rövidesen útilaput köt a talpára az egyre gyengébb teljesítmény miatt, a másik verzió pedig újfent összefüggésbe hozta a 84 esztendős Forma-1-es főmogul, Bernie Ecclestone jelenlegi pozíciójával: az első változat még sosem merült fel, az utóbbi viszont évről évre napirendre kerül, még úgy is, hogy Horner rendszerint cáfolja azokat.


„Nincsenek álmatlan éjszakáim, mert semmi alapja nincs a pletykáknak” – mondta Horner múlt hétvégén, a Festival of Speed elnevezésű nagy-britanniai rendezvényen. Bár a szerződésekkel kapcsolatos fejleményekről a csapatok általában hivatalosan is beszámolnak, új Horner-kontraktusról a Red Bull nem tett említést, ennek ellenére a szakvezető leszögezte: „Nem is olyan régen írtam alá az új szerződésemet a Red Bullal. Remek a kapcsolatom Dietrich Matschitz-cel és az a célom, hogy a csapat minél hamarabb olyan helyzetben legyen, mint másfél évvel ezelőtt, amikor mi voltunk a legjobbak.”

Hornernek és a többi Red Bull-főnöknek van elég gondja mostanság...


Horner - aki a Jaguar 2004 év végi felvásárlása óta irányítja a Red Bullt és fontos szerepe volt abban, hogy a különítmény 2010-től 2013 végéig uralta mindkét világbajnokságot – a közösségi médiát okolta azért, hogy rendre újabb és újabb spekulációk látnak napvilágot a jövőjével kapcsolatban.

„Ez van, ilyen világban élünk. Ha valaki egy rivális csapattól mond valamit, azt felkapják és a sztori a világhálón köt ki. Ez a legnagyobb probléma a közösségi médiával, amely két hete még azzal volt tele, hogy átveszem Bernie helyét. Ezen a héten arról beszélnek, hogy távozom a csapattól, a jövő héten pedig talán már az lesz, hogy én vezetem majd a versenyautónkat…” – háborgott a szakvezető, aki a közelmúltban kötött házasságot az egykori Spice Girllel, Geri Haliwellel.