Bár néhány héttel ezelőtt még úgy hírlett, hogy Heikki Kovalainennek nincs esélye visszafoglalni a Caterham versenyzői ülését, a Silverstone-ból érkezett legfrissebb fejlemények szerint a finn nem adja fel és hisz abban, hogy hamarosan újra versenyezhet a zöld-sárgáknál.

Mint ismeretes, a maláj pénzből működő egyletnél a 2010-es alapítástól a tavalyi évad végéig alapembernek számító Kovalainen a holland Giedo van der Garde dollárkötegei miatt veszítette el az állását. Ugyan a pletykák az évad elején erősen megromlott viszonyról szóltak, a fő rivális Marussiával szemben is csak küszködő csapat hamar visszahívta a rutinos északi pilótát, aki Bahreinben és Barcelonában, a pénteki szabadedzéseken újra a volán mögé ült, hogy előrelépéshez segítse a különítményt.

Bár a Monacói Nagydíj magasságában úgy hírlett, hogy Kovalainen hiába sündörög a csapat háza táján, onnan sem Charles Pic-et, sem a hollandot nem tudja kiszorítani, Silverstone-ban fordulni látszik a kocka. A Turun Sanomat című finn lap jelentése szerint a pilóta megszellőztette, hogy mégis lehet sansza Van der Garde pozíciójának megszerzésére. Igaz, arról nem árult el semmit, hogy a váltásra már idén, vagy csak jövőre lát esélyt…

„Megállapodás nincs, így egyelőre nem is érdemes találgatni. Viszont jómagam minden tekintetben készen állok és igen, inkább versenyzem itt, mint sehol máshol” – idézte az újság a múltban a Renault-t és a McLarent is megjáró, pályafutása egyetlen győzelmét a 2008-as Magyar Nagydíjon arató versenyzőt.

Van der Garde pozíciója a 7-8 millió eurónyira becsült szponzori pénz miatt nem is olyan régen megingathatatlannak tűnt, ezt Kovalainen-közeli források is elismerték, így – amennyiben valóban van esély a váltásra – valami jelentős dolognak kellett történnie a háttérben. Pic helye vélhetően nincs veszélyben, amiben szerepet játszhat az is, hogy a Caterham a jövőben is Renault-erőforrásokkal kíván versenyezni, a francia pilóta leigazolásában pedig a gyémántos márkának is jelentős szerepe volt.