F1 Forma-1 Red Bull Daniel Ricciardo Szingapúri Nagydíj
Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája a Forma-1 történetének egyik legelvetemültebb pódiumos ünneplését vezette be idén azzal, hogy pezsgőt stukkolt a futamon használt versenycipőjéből. Az ausztrál a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy mi inspirálta a furcsa mókát, és azt is elárulta, hogy mikor láthatunk ilyet tőle legközelebb.

 

Ricciardo a Német Nagydíjon elért 2. helyezése után hökkentette meg az ünneplő publikumot azzal, hogy a csukájából pezsgőzött, majd a belgiumi futam díjkiosztóján újra előrukkolt ezzel: akkor honfitársát, az ex-F1-es Mark Webbert vette rá, hogy igyon a versenycipőjébe öntött nedűből.  

F1 Forma-1 Red Bull Daniel Ricciardo Szingapúri Nagydíj
„Nem én kezdtem!” – mondta az ausztrál versenyző a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor az egyedi ünneplés hátteréről kérdezték. „Amennyire tudom, csak a Forma-1-ben csináltam én először, de nem világszerte. A Mad Hueys egy laza ausztrál srácokból álló szörfös, halász brigád, akik utazgatnak, halásznak és szörfözgetnek szerte a világon, alkalomadtán bekapnak néhány sört és egyebet is, ezt a cipős sztorit ők kezdték el. Utazásaik során ők szoktak rávenni embereket arra, hogy ezt csinálják és ez mókás.”

Ricciardo elárulta, hogy az inspirációt MotoGP-s honfitársától, a hockenheimi futam előtt egy hónappal Hollandiában diadalmaskodó Jack Millertől merítette, ám azóta mások is követik a bizarr szokást a motorosok csúcskategóriájában. „Tudom, hogy Jack Miller ismer néhány srácot a Mad Hueys tagjai közül, így amikor nyert Assenben, számítottam rá, hogy ő is meg fogja lépni és meg is tette. Úgy gondoltam, hogy jó lesz folytatni ezt az ausztrál tradíciót. Immáron Valentino Rossi is benne van a buliban, láttam az Instagramon posztolt fotóját és azt nyilatkozta, hogy „mindenki szeretne inni egy jó cipővel”, valamint azt, hogy „ízletes”. Magam is ezeket a szavakat használtam. Mókás ez és úgy tűnik, hogy mindenki élvezi” – fogalmazott a Forma-1-es mezőny kétségkívül legjobb kedélyű pilótája.
F1 Forma-1 Red Bull Daniel Ricciardo Szingapúri Nagydíj
Az FIA sajtótájékoztatóján még a Williams pilótája, Valtteri Bottas is érdeklődött afelől, hogy milyen az íze a teleizzadt csukából meghúzott dobogós pezsgőnek. Ricciardo így felelt: „Őszintén szólva, ha a pezsgő hideg, az íze is jó. A dobogón általában hideg pezsgőt kapunk. Ha meleg, akkor átjön az izzadtság íze is, de a hideg kiöli a rossz ízt, így mint mondtuk, ízletessé válik” – mondta a kenguruföldi, aki megjegyezte, hogy legközelebb akkor láthatunk tőle hasonló mutatványt a dobogón, ha a legfelső fokra állhat fel: „Ha csak második vagy harmadik leszek, most nem lesz ilyen. Ha viszont nyerek, remélem, hogy néhány ember csatlakozik majd hozzám!”

Ricciardo a Szingapúri Nagydíj előtt az egyéni ponttáblázat 3. helyén állomásozik 161 egységgel a tarsolyában. Nico Rosbergtől 87 ponttal van lemaradva, míg az őt követő Sebastian Vettelt 18 ponttal előzi meg.