Nico Rosberg a leginkább meghökkentő, Bernie Ecclestone pedig a legszellemesebb ünnepi üdvözletet mondhatja magáénak a Forma-1 világában.

Rosberg – aki a Kínai Nagydíjon saját maga és csapata, a Mercedes első győzelmét aratta – egy videóval köszöntötte híveit. A felvételen a német a jövő évi célját próbálja megmutatni: a minden bizonnyal Texasban készült videón a pilóta versenyöltözékben, sisakban igyekszik megülni egy bikát. Az utalás a Red Bullokra félreérthetetlen, az ambiciózus terveket szövögető versenyző karácsonyi és újévi jókívánságai pedig a felvétel végén, szöveges formában jelennek meg.


szólj hozzá: Rosberg karácsonyi üdvözlete

Mercedes-vonatkozású a legszellemesebb ünnepi üdvözlet is, amelyet a főmogul Bernie Ecclestone jegyez. A nagyfőnök fanyar humorú képeslapjait legendák övezik és az idei – amely Lewis Hamilton, a McLaren és a Mercedes átigazolási kálváriáját figurázza ki - megfelel a tradícióknak: a karikatúrán Hamilton a pálya szélén parkoló McLarent hátrahagyva pattan be a kontraktusát tető alá hozó Niki Lauda mellé egy Mercibe, amely a háttérben látható közlekedési tábla szerint a ’nem túl távoli’ Stuttgartba tart.

Ecclestone a nyilvánosság előtt több ízben is letette a garast a Hamilton-Mercedes együttműködés helyessége mellett, s újfent odaszúrt a McLarennek: a Lauda autójának hátsó ülésen látható pénzeszsák egyértelműen rávilágít, hogy a brit klasszis átigazolásában nyomós szerepe volt a csillagos márka által kínált kedvezőbb javadalmazásnak.

Szellemesnek mondható egyébként a Sauber együttesének karácsony üdvözlete is: a svájci csapat üdvözlőkártyáján a Mikulás látható a szélcsatornában. Az üdvözlet szövege így szól: „Ő a leggyorsabb ember a világon, egyetlen nap alatt képes körbeszáguldani a földön. Mi a titka? Tripla DRS, hajlékony első szárny, dupla Coanda-kipufogó? Rá akartunk jönni erre, ezért alapos tesztelésnek vetettük alá, például a szélcsatornában is. Az eredmény lenyűgöző, innovatív rendszereinek zömét már begyűjtöttük és bekészítettük a karácsonyfa alá. Az első, február 5-én, Jerezben tartandó teszten fel is szereljük a Sauber C32-Ferrarira. Riválisok, óvakodjatok!”