Giedo van der Garde elhúzta a többiek nótáját: a Caterham versenyzője egy Sao Pauló-i diszkóban, a Brazil Nagydíjat követő szezonzáró bulin újra hódolt hobbijának és bepattant a DJ-pult mögé. Azt egyelőre nem tudja, hogy mihez kezd 2014-ben...

Viszonylag ritka, hogy a nagyközönség betekintést nyerhet egy féktelen Forma-1-es partiba, egy francia újságíró által készített videón azonban látható és hallható, hogyan „pörget” a németalföldi pilóta, aki gyakran vállalja magára a bulikban a hangulatfelelős szerepét. A videón jól látható, hogy többek között a Marussia versenyzője, Jules Bianchi, valamint a Toro Rossótól épp aznap elbúcsúzó és jövőre már Mark Webber helyén a Red Bullnál versenyző Daniel Ricciardo is megrohamozta a parkettet.

Míg korábban Jaime Alguersuari és Sakon Yamamoto volt a Forma-1-es mezőny DJ-je, addig idén Van der Garde töltötte be ezt a szerepet, akiről kevesen tudják, hogy több lemezlovas-szövetségnél is érvényes tagsággal rendelkezik. A pilóta egyébként az idei Magyar Nagydíjat követő bulin, a budapesti Buddha-Barban is zenélt a vendégseregnek.

Nagy kérdés, hogy Van der Garde mihez kezd a 2014-es szezonban: a Formula-Renault 3.5 2008-as bajnokát debütáló idényének első felében több ízben is kirúgással fenyegette a zöld-sárga egylet, de végül sikerült megtartania a helyét. Az a tény állítólag javíthatja a holland pilóta jövő évi esélyeit, hogy a Caterham idén elbukta a konstruktőri tabella 10. pozíciójáért dúló csatát a Marussiával szemben: így elúszott egy jókora adag pénz, amely a FOM-tól érkezett volna és a Caterhamnek szüksége lehet a versenyző szponzorai által kínált, 5-7 millió euróra becsült összegre.

„Sajnos jelenleg még semmi bejelentenivalóm nincs, a menedzsmentem viszont nagy erőkkel dolgozik” – mondta néhány napja a jövőbeli kilátásaival kapcsolatban a pilóta. „Természetesen a Caterhammel is tárgyalunk. Mivel az utóbbi hat hónap jól sikerült és a csapat nagyon, nagyon elégedett volt a fejlődésemmel, bizakodó vagyok.”

Nem titok, hogy Van der Garde útját dúsgazdag leendő apósa, a holland nagybefektető Marcel Boekhoorn egyengeti, akiről néhány hónapja elterjedt, hogy tulajdonrészt vásárolhat a Williams istállóban és a transzfer keretein belül pártfogoltjáé lehet az egyik versenyzői ülés. Ebből végül semmi nem lett, így a versenyző legjobb sansza a Caterham lehet.