Milton Keynes után szombaton a Red Bull hazájában, Ausztriában folytatta bajnoki látogatásainak sorát minden idők legfiatalabb háromszoros vb-győztese, Sebastian Vettel, aki Graz belvárosában repesztett az RB8-assal, de tett egy rövid kitérőt a spielbergi Red Bull Ringre is.

Vettel városi száguldására a jelentések szerint körülbelül 15 ezren voltak kíváncsiak. A zsinórban harmadik vb-címét 25 éves, 4 hónapos és 22 napos korában megszerző német az esemény keretein belül találkozott a rajongókkal, akik nagy számban érkeztek szülővárosa, Heppenheim környékéről is, továbbá aláírta Graz városának Aranykönyvét. Felbukkant Spielbergben, a Red Bull Ringen, ráadásul néhány vágókép erejéig az ottani utakon is cirkált az RB8-assal.

Vettelt legfőbb mentora, a Red Bull szigor sportigazgatója, Helmut Marko is elkísérte: az osztrákok ex-versenyzője nem titkolta, különleges oka van annak, hogy elérzékenyült arccal figyelte a grazi száguldást.

„1960-ban, Jochen Rindt társaságában jómagam is részt vettem egy hasonló eseményen itt, a városban, habár akkor hivatalosan nem volt biztosítva, lekordonozva az útvonal. Egy álmom vált most valóra, csak azt bánom, hogy jó barátom, Jochen Rindt már nem lehetett itt, hogy megtapasztalja ezt. Biztosan élvezte volna” – mondta a sportág egyetlen posztumusz világbajnokára, az 1970-es Olasz Nagydíjon elhunyt Rindtre emlékezve Marko.


szólj hozzá: Vettel Graz utcáin a Red Bullal

Persze Vettel brazíliai teljesítményének méltatásáról sem feledkezett meg a nagyhatalmú Red Bull-guru: „Mindig tudtuk, hogy Vettelben minden megvan ahhoz, hogy előzzön és azzal is tisztában voltunk, hogy kötélből vannak az idei. Arról nem is beszélve, hogy Vettel mindig nyer!”

Míg Vettel az Abbey névre keresztelt RB8-assal Grazban parádézott, addig a Red Bull demo-stábjának másik fele az argentin fővárost, Buenos Airest hódította meg. A dél-amerikai túrán Daniel Ricciardóra, a Toro Rosso tehetségére bízták az RB7-est: miután a hotelban megúszott egy liftben ragadást, az ausztrál vasárnap 50 ezer néző előtt száguldozhatott.


szólj hozzá: Daniel Ricciardo Buenos Airesben