A 360 fokos fedélzeti kamerák használata nem újdonság a motorsport világában, élesben, a futamokon viszont ritkán látni ilyesmit. A Formula-E a pekingi évadnyitón újított és Stephane Sarrazin autóján bevetették az eszközt…

 

Noha a videó a felbontás miatt hagy némi kívánnivalót maga után, kétségtelenül látványos és ínyenc módon mutatja meg az elektromos formaautók szezonnyitójának rajtját. Aki körbe akar nézni Sarrazin autóján, annak nincs más dolga, mint a sarokban látható nyilakkal a kívánt irányba mozgatni a kamerát.


Az okoseszközök terjedésével az ilyen kamerák használata is elterjedhet: noha Bernie Ecclestone, a Forma-1-es televíziós közvetítéseket szervező és lebonyolító FOM vezére általában ódzkodik az ilyen újításoktól, nem kizárt, hogy rövidesen a legelitebb géposztály közvetítéseiben is alkalmazzák majd a technológiát. Hasonló, ám nem éles versenyen készített videóval korábban a Red Bull és a McLaren is kedveskedett már a rajongóknak.

A Formula E pekingi évadnyitóján egyébként három korábbi Forma-1-es pilóta végzett az első három helyen: a győzelmet Sebastien Buemi szerezte meg Lucas di Grassi és Nick Heidfeld előtt. Az elektromos formaautók versenysorozata ezen a hétvégén folytatódik, a helyszín a malajziai Putrajaya lesz.