Semmi kétség, a legjópofább húzással Bernie Ecclestone rukkolt elő a Magyar Nagydíj versenynapján: a Forma-1 impresszáriója váratlanul betoppant a Mercedes-vezér, Toto Wolff futam utáni sajtótájékoztatójára és megköszönte, hogy az egész idényt domináló csillagosok elbukták a hungaroringi futamot.

 

Wolff épp megkezdte hagyományos, a versenyt követő sajtóértekezletét, amikor a Forma-1 nagypapájaként is emlegetett brit üzletember betoppant a motorhome-ba. A szakvezető odalépett hozzá és nekiszegezte a kérdést: „Máskor sosem jössz ide, ráadásul a vesztesekre senki sem kíváncsi!”

Ecclestone elemében volt és csattanós választ adott: „Csak benéztem, hogy köszönetet mondjak. Megpróbáltátok érdekessé tenni a futamot, de picit túllőttetek a célon” – fogalmazott Mr. E, utalva arra, hogy az egész idényt domináló együttes versenyzői közül a hétvége során végig káprázatos formában hajtó vb-listavezető, Lewis Hamilton csak a 6., míg csapattársa, a ponttáblázat 2. helyén állomásozó Nico Rosberg csak a 8. helyen ért célba.

Wolff az F+1 Blog kérdésére válaszolva maga sem leplezte, hogy a Forma-1-nek jót tesz, hogy a Hungaroringen izgalmas futamot látott a közönség, Sebastian Vettel és a Ferrari mesés győzelmével. 

„Túlságosan sok incidensben volt részünk, többen, mint amennyit általában egy egész szezonban túlvészelünk. Ha egyik autónak sem sikerül jól a rajt, ha visszacsúszunk a mezőnyben, ha az autóink ütközéses esetekbe keverednek, akkor képtelenség jó eredményt elérni. Elszúrtuk a gumiválasztást is a kerékcserénél, így borítékolható volt, hogy sok jóra nem számíthattunk. Olyan volt az egész, mint egy rémálom” – értékelt érdeklődésünkre a csillagos alakulat vezetője,

Érdekesség, hogy míg Ecclestone a Mercedesszel mókázott, addig a pletykák szerint a győztes Ferrarival épp az ellenkezőjét tette. A televíziós közvetítés során az olasz együttes autói meglepően kevés alkalommal kerültek képernyőre: az olasz Rai tévétársaság kommentátora az élő közvetítés során kijelentette, hogy a közvetítést szervező és lebonyolító FOM munkatársai a fővezér kérésére, szándékosan nem tették adásba a vörös autókat, ugyanis a háttérben valamiféle vita dúl a felek között.

A Ferrari részéről – hivatalosan – egyelőre nem kommentálták a Rai kommentátorának állásfoglalását.