F1 Forma-1 Ferrari Sebastian Vettel Niki Lauda

Nagyon úgy tűnik, hogy igazak a pletykák, amelyek szerint az idei Forma-1-es szezonra meglepetés-színezettel készül a Ferrari: egy mértékadó olasz lap biztosra veszi, hogy hosszú idő után a tűzpiros paripák felületének egy jelentősebb része fehér lesz. Kiszivárogtatták a Maranellóból elhalászott látványterveket is.

 

A La Reppublica által közölt, a gyárban állítólag utolsó verziósként látványtervként kezelt renderelt képek szerint az egyelőre a 667-es kódjel alatt készülő autó motorborításának felső részét biztosan fehérre színezik, de sanszos, hogy az oldalsó légbeömlők előtti terület és az ott elhelyezett szárnyacska sem marad fekete. A felső sáv jól illeszkedik Sebastian Vettel sisakjának színéhez, a több fehér pedig jobb láthatóságot biztosít néhány partnercég logójának.
F1 Forma-1 Ferrari Sebastian Vettel Niki Lauda

A grafikán látható autó formája állítólag egyfajta átmenet a tavalyi és az új modell között, hogy ne fedjenek fel túlságosan sok részletet a várva várt, február 19-én esedékes prezentációig.

Az olasz lap úgy tudja, hogy a Ferrari a múltból merítette az inspirációt és Niki Lauda 1975-ben használt 312T típusjelű versenyautójának színezetét vették alapul. Az osztrákok háromszoros világbajnok legendája – aki a sors furcsa fintoraként épp a maranellóiak és mások által is hajkurászott Mercedesnél tölt be vezető tisztséget – azzal a kocsival nyerte pályafutása első vb-címét.
F1 Forma-1 Ferrari Sebastian Vettel Niki Lauda

Mint a La Reppublica is megjegyzi, a Ferrarit nem csak dicsőséges emlékek kötik a fehérhez: legutóbb 1993-ban használtak ilyen színsávot az autón, amely az F93A típusjelet kapta. Jean Alesi kétszer, Gerhard Berger pedig egyszer került dobogóra azzal a konstrukcióval, futamgyőzelem, pole pozíció és és leggyorsabb kör vonatkozásában nullásan zárták a szezont. 

F1 Forma-1 Ferrari Sebastian Vettel Niki Lauda
Ennél biztosan többre vágynak idén Maranellóban és ezt a napokban Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler és a Ferrari első embere is nyomatékosította…