Mexikóváros utcáin parádézott a Ferrari istálló: Esteban Gutierrez, a maranellói alakulat helyi tesztpilótája a 2009-ben használt F60 típusjelű versenygéppel igyekezett minél nagyobb felhajtást csapni a versenynaptárba idén visszatérő Mexikói Nagydíj köré.

 

Gutierrez a csapatot támogató Telcel telekommunikációs társaság szervezésében lebonyolított eseményen vezette az F60-ast, Mexikóváros belvárosában. A pilóta több menetet is bonyolított az alkalmi pályán és a népes nézősereg előtt végigszáguldott az észak-amerikai Ferrari Challenge sorozatban egy 458 Challenge volánja mögött versenyző Ricardo Perez de Lara is.

„Hihetetlen érzés volt ma itt Ferrarit vezetni, komoly büszkeség ez” – mondta a korábban a Sauber kötelékében versenyző Gutierrez az esemény után. „Különös jelentőséggel bír számomra, hogy Ferrarit vezethettem ezeken az utcákon, pláne annak fényében, hogy Mexikóban régóta nem volt Forma-1-es futam és most a Rodriguez-testvérek nyomdokaiba léphettem. A közönség lelkesedése megerősítette benne, hogy ebben az országban imádják ezt a sportágat.”

Mexikó – ahol legutóbb 1992-ben rendeztek Forma-1-es futamot - november 1-jén tér vissza a királykategória vérkeringésébe, a jól ismert helyszínen, a Hermanos Rodriguez versenypályán, annak a korábbiakhoz képest módosított változatán.

Gutierrez idén vélhetően a partvonalról lesz kénytelen szemlélni hazai versenyét, ám az eddig 38 nagydíj-rajtot és 6 pontot jegyző 23 esztendős pilótával kapcsolatban erősödnek a spekulációk, amelyek szerint 2016-ban újra a versenyzői mezőnyben láthatjuk viszont. Egyes források szerint biztosan a mexikói lesz az egyik pilótája a Forma-1-ben jövőre debütáló, hajtáslánc és más területen a Ferrarival szövetkező Haas istállónak.

Gene Haas, a különítmény tulajdonosa hivatalos bejelentést még nem tett, ám a különféle nyilatkozataiból a sorok között olvasva nem nehéz kibogarászni, hogy valószínűleg már letette a garast Gutierrez mellé.