F1 Forma-1 Dieter Zetsche Daimler Mercedes Olasz Nagydíj Monza Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Hiába volt vörösre festett az első rajtsor a Ferrari hazai futamán, az Olasz Nagydíjon, Lewis Hamilton és a Mercedes ünnepelhetett győzelmet a Sebesség Templomaként emlegetett Monzában. Arra, ahogyan a brit és a csillagos csapat kétvállra fektette Sebastian Vettelt és a maranellói alakulatot, a Daimler nagyfőnöke, Dieter Zetsche is csak csettinteni tudott: az F+1 Blog a futam utáni forgatagban kapta el az autógyári csúcsvezetőt, aki nem győzte méltatni pilótát és a különítményt.

 

 

Nem sokan gondolták, hogy a Mercedes nyerhet itt, a Ferrari felségterületén. Milyen érzései vannak Lewis Hamilton mai győzelme után?

Amikor egy olyan helyen nyersz versenyt, ahol nem is számítasz rá, akkor egy picit mindig édesebb a siker. Természetesen sajnálom azt a rengeteg rajongót, akik kijöttek ide annak reményében, hogy a vörösök zárnak majd az élen, mert tudom, hogy ezúttal tényleg számítottak a győzelemre, de csalódniuk kellett. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a Mercedesnek sikerült diadalmaskodnia.

F1 Forma-1 Dieter Zetsche Daimler Mercedes Olasz Nagydíj Monza Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Adott valamilyen speciális iránymutatást a pilótáknak a futam előtt?

Persze! Azt ajánlottam a figyelmükbe, hogy szerezzék meg a győzelmet! (nevet)

Mondhatjuk azt, hogy a mai futamon a versenyző teremtette azt a különbséget, ami a győzelmet eredményezte?

Nos, Vettelnek a mezőny végéről kellett visszakapaszkodnia, mert elkövetett egy hibát rögtön a rajt után. Lewis viszont semmilyen hibát nem vétett.

Ön szerint Lewis a jelenlegi mezőny legjobb versenyzője?

Természetesen. Tizenöt éve ismerem Lewist, nagyon közel állunk egymáshoz és biztos vagyok benne, hogy ő a legjobb pilóta. Ennyire egyszerű ez.

Jobb, mint Vettel?

Ő a legjobb pilóta. Csak ennyit tudok mondani. (nevet)

F1 Forma-1 Dieter Zetsche Daimler Mercedes Olasz Nagydíj Monza Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Valtteri Bottasnak is kulcsszerepe volt ebben a győzelemben, segített Lewisnak a siker felé vezető úton. Mit gondol a finnről?

Igen, Valtteri is nagyszerűen teljesített. Remek csapatjátékos, aki a saját versenyét futotta, de tudta, hogy a csapatnak szüksége van rá. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan futamok, amikor ő is nyerni fog.

Mit vár az idény hátralevő részétől? Milyen bajnoki végjátékra számít?

A mostani futam előtt úgy éreztem, hogy minden nagyon nyitott. Ez továbbra is így van, minden nyitott, de most már legalább van némi előnyünk, némi tartalékunk. Ez a pálya volt sokáig a legerősebb helyszín számunkra. Ha veszítettünk volna, nem tudom, hogy mit jósolnék, de így, hogy nyertünk, szerintem magabiztosabbak lehetünk.

F1 Forma-1 Dieter Zetsche Daimler Mercedes Olasz Nagydíj Monza Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Üzen valamit a magyar Mercedes rajongóknak?

Előszöris, nagyon elégedettek vagyunk a magyarországi, Kecskeméten található gyárlétesítményünkkel. Sokan dolgozónk van ott, akik nagyszerű munkát végeznek, és remek autókat készítenek.

Mikor látogat el hozzánk, Magyarországra?

Úgy emlékszem, hogy legutóbb egy évvel ezelőtt jártam ott. Most épp nem tudom megmondani, de elég gyakran megyek Önökhöz.