F1 Forma-1 MotoGP Mercedes Lewis Hamilton Valentino Rossi
Nem kizárt, hogy Lewis Hamilton rövidesen valóra válthatja régi álmát és tesztelhet egy MotoGP-s kétkerekűt. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója a napokban jelezte: már nem tiltakoznának, ha a háromszoros világbajnok ilyesmire vetemedne.

 

Hamilton már korábban megfogalmazta, hogy szívesen kipróbálna egy MotoGP-s járgányt, mert saját bevallása szerint gyermekkora óta vonzódik a motorokhoz. „Amikor megkaptam az első gokartot édesapámtól, valójában egy motorkerékpárt szerettem volna. Szeretnék tesztelni egy MotoGP-s gépet is, csak hogy tudja, milyen” – nyilatkozta valamikor tavaly a szigetországi klasszis.

Mint ismeretes, a Forma-1-es istállók a versenyzőkkel kötött szerződésekben szigorúan kikötik, hogy a versenypályán kívül milyen kockázatos hobbik űzése tilos. A vadvízi evezés, a rali, a motorozás és egyéb hasonló tevékenységek a sérülésveszély miatt szinte mindig szerepelnek a kontraktusok tiltólistáján: minden bizonnyal a Mercedes is igyekszik távol tartani Hamiltont ezektől, ám Toto Wolff sportigazgató a napokban jelezte, hogy zöld utat adhatnak a britnek.

„Ha akarja, megteheti, részünkről nincs akadálya. Mókás lenne, ráadásul szerintem a múltban is motorozott már” – mondta a MotoGP-teszttel kapcsolatos felvetésre Wolff, aki tényleg a rugalmasabb szakvezetők közé tartozik, hiszen tavaly még azt is kibulizta a Daimlernél a korona gyémántjaként kezelt versenyzőnek, hogy vásárolhasson magának egy LaFerrarit.

F1 Forma-1 MotoGP Mercedes Lewis Hamilton Valentino Rossi
Hamilton számára a Yamaha gyári csapata lenne a kézenfekvő választás: a Mercedes és a közös szponzor, a Monster energiaital tető alá hozhatná, hogy a Forma-1-es klasszist a motorversenyzés koronázott királya, Valentino Rossi vezesse be a rejtelmekbe. Úgy hírlik, hogy már tettek is lépéseket a teszt megvalósulása érdekében. 

Igaz, Lin Jarvis, a Yamaha főnöke részletekbe még nem mert bocsátkozni: „Egyelőre ez még csak egy ötlet, de kétségkívül roppant érdekes” – fogalmazott a japán márka szakvezetője.

MotoGP-s járgány nyergében legutóbb december elején ült aktív Forma-1-es pilóta: akkor Fernando Alonso, a McLaren-Honda kiválósága tett meg néhány kört Marc Marquez Honda RC213V-jével Suzukában, a márka évadzáró eseményén.