F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Ferrari Kínai Nagydíj
Lewis Hamilton szó szerint magára vésette múlt vasárnap aratott ötödik sanghaji Forma-1-es futamgyőzelmét, a brit pilóta egy új tetkót varratott magára a kínai diadal örömére. A háromszoros világbajnok rendkívüli vb-harcra rendezkedik be Sebastian Vettel és a Ferrari ellen.

 

Új tetoválást villantott Lewis Hamilton a Kínai Nagydíjon aratott győzelem után, a Mercedes versenyzője Instagramján mutatta meg a testére felkerült új varrást, amelyet a „harcos” és a „szeretet” hashtagek kíséretében kínai rajongóinak ajánlott.

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Ferrari Kínai Nagydíj
Hamilton legújabb tetkója


Nem meglepő, hogy a tetkókért bolonduló háromszoros vb-első úgy döntött, hogy ebben a formában is emléket állít a múlt vasárnapi diadalnak, amely több tekintetben is fontos személyes mérföldkő volt számára. A brit ötödször nyert Sanghajban: a kínai pálya Montreal és a Hungaroring után a harmadik olyan helyszín, ahol már öt ízben diadalmaskodott, ilyenre pedig rajta kívül csak Michael Schumacher volt képes a Forma-1 történetében.

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Ferrari Kínai Nagydíj
Pályafutása 54. győzelme, 32. versenyben futott leggyorsabb köre és 63. pole pozíciója karrierje (megspékelve azzal, hogy az összes körben az élen állt a futam során), Hamilton karrierjének harmadik mesterhármasát eredményezte. Ebben a tekintetben a brit 8. az örökranglistán holtversenyben Nelson Piquet-vel: a legtöbb mesterhármast Jim Clark jegyzi, aki nyolc ízben volt képes ilyen bravúrra, míg a jelenlegi mezőnyben csak a négy mestertriplával büszkélkedő Sebastian Vettelnek van többje Hamiltonnál.

Oka bőven az elégedettségre a szigetországi fenoménnak, idő az ünneplésre viszont nem sok, mivel hétvégén már a Bahreini Nagydíj következik. Az állás két forduló után iksz Hamilton és az idei évre elsőszámú kihívó előlépő Vettel között, a brit pedig – akárcsak az évadnyitó után – újfent azt hangsúlyozza, hogy rendkívüli szoros bajnoki harcra készül a német pilóta és a Ferrari ellen.

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Ferrari Kínai Nagydíj 
„Egy négyszeres világbajnok az ellenfelem, aki fenomenálisan gyors és a legjobb formában van” – idézte a Sky Sports Hamiltont. „A Ferrari sem volt évek óta, talán egy évtizede ennyire jó, mint most. Mi is remek formában vagyunk és én magam is úgy érzem, hogy a legjobbat tudom nyújtani. Az igazi harcos mindig a legjobb ellen akar csatázni, mert amikor megnyersz egy ilyen küzdelmet, az sokkal nagyobb elégedettségre ad okot. Imádom ezt a harcot, ami most közöttünk van.”

A két pilóta rajongói már régen várták, hogy kedvenceik végre élesben, egy igazi bajnoki harc keretein belül mérettessenek meg egymás ellen. Az első két forduló alapján úgy tűnik, hogy ezt idén végre meg is kapják, ráadásul - ebben a versenyzők is egyetértenek – a Mercedes és a Ferrari is egyenrangú ellenfél technikai fronton. Sokan máris dörzsölik a markukat, hogy ebből jó kis puskaporos bajnoki csatározás kerekedhet ki…

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes Sebastian Vettel Ferrari Kínai Nagydíj
„Őszintén szólva úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk ilyen marad majd” – mondta Hamilton arról, hogy Vettellel együtt az évadnyitó óta több ízben hangsúlyozták, hogy tisztelik egymást. „Ki tudja? Lehet, hogy lesznek időszakok, amikor nagyon keményen versenyzünk majd egymás ellen, olyan is előfordulhat, hogy valamelyikünk azt gondolja, hogy a másik nem eléggé sportszerű, túl agresszív vagy hasonló, de felnőtt emberek vagyunk és sok minden van már mögöttünk. A kölcsönös tisztelet a lehető legmagasabb szintű, amit valaha éreztem egy másik pilótával kapcsolatban, kiváltképp egy olyan kaliberűvel, mint amilyen ő.”