Maranellóban készülődött múlt héten a Kínai Nagydíjra a Ferrari két versenyzője, Felipe Massa és Fernando Alonso. A pilóták a mérnöki megbeszélések mellett szakítottak időt arra, hogy találkozzanak a gyári dolgozókkal, a spanyol klasszis ráadásul a márka új ékkövének számító LaFerrarit is elkötötte néhány fordulóra.

Alonsótól egészen pontosan két lassú kört kértek a több mint 900 lóerős, a Genfi Autószalonon leleplezett hibrid csúcsverdával. A jobbegybe Andrea Bertolini, a gyár GT pilótája, a közúti Ferrarik elsőszámú tesztelője ült be, aki Iphone-ján mérte a kétszeres világbajnok időeredményeit.

Azt, hogy Alonso nem tartotta magát a csapatutasításhoz, Bertolini arckifejezéséből tudhatjuk meg: ugyan az eredményeket nem közölték, de az olasz mindkét forduló végén széles vigyorral nyugtázza a telefonkijelzőn látottakat, még egy trágár kifejezést is elejt, amit kisípoltak a felvételt készítői. Bár Alonso nyilvánvalóan élvezte a LaFerrarival teljesített köröket, a tavalyinál lényegesen jobb szezonkezdet után Massával együtt már a sanghaji viadalra, a szezon harmadik futamára összpontosítanak.


szólj hozzá: Fernando Alonso a LaFerrarival

Bár Pat Fry technikai igazgató szerint az F138 kvalifikációs tempóján bőven van mit javítani, s Kínában ezt tekintik az egyik legfontosabb célnak, a felszállóágban lévő Massa így is bizakodó és hangsúlyozza: noha az évad még csak most kezdődött el, jó érzései vannak a Ferrari esélyeivel kapcsolatban.

„Az F138-ason a téli időszakban elvégzett munka jó irányba vitt bennünket és az autóban bőven van potenciál. Természetesen mindig a győzelemért akarok harcolni, habár az első két versenyen ez nem jött össze. Az előjelek kedvezőek, a versenytempónk kiváló és mostantól futamra futamra fejlődnünk kell. Pusztán annyit mondhatok, hogy több mint két csapatnak van esélye arra, hogy a győzelmekért és a világbajnoki címért harcoljon. Az egyik ilyen csapat mi vagyunk” – nyilatkozta az előző szezon végére jellemző, javuló teljesítményt az idei évre is átmentő dél-amerikai.


szólj hozzá: Alonso és Massa a Ferrari gyárában

Massa megjegyezte azt is, hogy a Ferrarinak jelenleg nem kell aggódnia az utóbbi évek legsúlyosabb hátráltató tényezője miatt: „Az autónk folyamatosan javul és szerencsére a pályán is olyan eredményeket kapunk, mint amelyekre a gyári és a szélcsatornában nyert adatok alapján számítunk.”

A brazil nem csak az utóbbi négy kvalifikációs tréningen nyomta le Alonsót, de két forduló után a pontversenyben is jobban áll: 22 egységével az 5. pozíciót birtokolja, míg a spanyol 18 pontjával a 6. helyen állomásozik.