Niki Lauda és James Hunt 1976-os, drámai csatáját idézi fel a várva várt Rush című film, amelyre előreláthatólag szeptemberig várni kell, de az első előzetes máris megérkezett és nyugodtan kijelenthető: szenzációs alkotásra lehet számítani. Az sem kizárt, hogy a film hullámot indít el Hollywoodban.

A Lauda nürburgringi égését, hihetetlen visszatérését és a playboy Hunt végső sikerét hozó 1976-os idény feldolgozását Ron Howard rendezi, aki olyan alkotásokat jegyez, mint például az Apollo 13, az Egy csodálatos elme vagy épp a Da Vinci-kód. A kétszeres Oscar-díjas rendező a Rush esetében sem bízott semmit a véletlenre: eredeti autókkal, eredeti helyszíneken forgatott, ráadásul a két főszereplő, az osztrákok háromszoros világbajnokát alakító, a Becstelen Brigantykból ismert Daniel Brühl, valamint az iszákos brit klasszist alakító Chris Chemsworth is tökéletes választás a szerepekre.


szólj hozzá: A Lauda-Hunt film trélere

Hunt - aki 1993-ban hunyt el - már nem mondhatja el a véleményét, az idei évre azonban a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatójává és résztulajdonosává felcsapó Lauda tavaly megtette ezt és dicsérte az őt megformáló Brühlt: „Azt mondta, hogy nehéz eljátszania egy olyan karaktert, aki még él, mert nem hibázhat. Egyébként szimpatikus ember, nem rugaszkodott el a valóságtól és jól végzi a dolgát. Természetesen elbeszélgettünk a Forma-1-ről és találkoztunk a Nürburgringen is” – nyilatkozta akkor az osztrák.

A Nagy-Britanniában várhatóan szeptember 13-án bemutatásra kerülő film akár komoly hullámot is elindíthat Hollywoodban: egyes források szerint a producerek máris azon törik a fejüket, hogy filmre viszik Sir Jackie Stewart és Francois Cevert barátságát, míg az F+1 Blog értesülései szerint újabb autósportos filmre feni a fogát Tom Cruise is. Értesüléseink szerint a Mint a villám című NASCAR-filmmel a versenyzés világában egyszer már megmerítkező, 2011-ben egy Forma-1-es Red Bullt is kipróbáló színész egy Dakar-ralis filmet álmodott meg, amelyet élesben forgatnának le a dél-amerikai tereprali-maratonon...