F1 Forma-1 Ferrari Ferrari GTC4 Lusso Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
Noha a Ferrari új Forma-1-es autójának leleplezésére péntekig várni kell, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen már bemelegített: a két versenyző kedden, az olaszországi Comóban közösen mutatta be a maranellói márka új közúti járgányát, az FF utódjául szánt GTC4 Lussót.

 

A 12 hengeres, négyüléses, összkerék-hajtású és 270 ezer eurót kóstáló új Ferrari hivatalos bemutatóját a Genfi Autószalonon tartják majd, ám ezer szerencsés kiválasztottnak már most megmutatták az új alkotást. Az eseményen természetesen ott volt Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler és a Ferrari fővezére, de tevékeny részese volt az estének Vettel és Räikkönen is, akik az új Forma-1-es autó leleplezési ceremóniájára készülve együtt prezentálták az új közúti négykerekűt.
F1 Forma-1 Ferrari Ferrari GTC4 Lusso Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
Vettel az eseményen újra tanúbizonyságát adta annak, hogy rutinos játékos és a Maranellóban máris elsöprő népszerűségnek örvendő négyszeres vb-első a beszédébe szőtt némi lelkesítő, nyilvánvalóan a csapatnak szánt adalékot is. „Soha nem gondoltam volna, hogy az első ferraris szezonom ennyire jól sikerül majd” – mondta a tavaly három futamgyőzelmet is arató, az egyéni pontvadászatot bronzérmesként záró német. „Nagyon meggyőzőnek találtam azt az elkötelezettséget, szenvedélyt és lelkesedést, amely a dolgozóinkat és a fantasztikus szurkolóinkat jellemzi. A Ferrari egy legenda, a márkát övező szenvedély pedig különleges inspiráció számomra.”
F1 Forma-1 Ferrari Ferrari GTC4 Lusso Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
A látványosan lelkes pilóta saját bevallása szerint jól érzi magát az olasz alakulatnál és nem tervezi, hogy másik istállóhoz szerződik a jövőben, a sokak – például az elődje, Fernando Alonso - által elkövetett hibába viszont nem szaladt bele és nem tett hűségesküt. Amikor arról kérdezték, hogy a Ferrari lesz-e az utolsó csapata a Forma-1-ben, a német pusztán annyit felelt: „Meglehet!”

Csattanós választ adott Vettel arra a kérdésre is, hogy ki ellen vívna a legszívesebben a 2016-os világbajnoki címért: „Természetesen Kimi ellen, hiszen az azt jelentené, hogy olyan erős autónk van, hogy bármelyikünk megnyerheti a bajnoki titulust!” – mondta nevetve a versenyző, aki a Ferrari által a Twitteren közreadott rövidke videó szerint már átesett az új Forma-1-es autó üléspróbáján is.
 



Az állítólag jókora adag fehér színnel nyakonöntött új Ferrari prezentációját pénteken, 14 órától tartják és az esemény az interneten is figyelemmel kísérhető lesz.