F1 Forma-1 Sebastian Vettel Ferrari Lewis Hamilton Mercedes Heinz-Harald Frentzen
Talán még a szokásosnál is őrültebb a tippelősdi a 2019-es szezon rajtjának erőviszonyaival kapcsolatban, azonban máris van, aki világbajnokot hirdetett. A korábbi F1-es pilóta, a viszonylag ritkán nyilatkozó Heinz-Harald Frentzen a tesztidőszak alapján kijelentette: Sebastian Vettel világbajnoki címért várja az idei évadtól. Igaz, a német méltatta a címvédő Lewis Hamiltont is.

 

Csak az első versenyen derül ki az igazság! Várjunk Melbourne-ig! Ilyen és ehhez hasonló mondatokból zeng ezekben a napokban a nemzetközi F1-es szaksajtó, a 2019-es idény közelgő startjának erőviszonyaival kapcsolatban még a leginkább tűzközeliek is ilyesmi frázisokkal csapják agyon tippjeiket. Biztosat mondani nehéz, ám a korábbi versenyző, Heinz-Harald Frentzen már megtette a maga „tutiját” és a tesztidőszak lezárulta után kijelentette: honfitársa, Sebastian Vettel világbajnoki címért számít.
F1 Forma-1 Sebastian Vettel Ferrari Lewis Hamilton Mercedes Heinz-Harald Frentzen
„Úgy gondolom, hogy idén Sebastian Vettel lesz a világbajnok!” – jelentette ki az Abendzeitung című lapnak az 1994 és 2003 között 156 nagydíjon rajtolt, 2 pole pozíciót és 3 futamgyőzelmet jegyző egykori pilóta, aki azt is megindokolta, hogy miért várja az előző két évben a titulusért zajló harcot elveszítő Ferrari-versenyző végső diadalát: „Az a benyomásom, hogy a Ferrari jobban felkészült erre az évadra és ez a mostani csapat képes lesz valóban komoly nyomást helyezni a Mercedesre. A Barcelonában bonyolított tesztelések szerintem megmutatták, hogy a maranellóiak jobban megbirkóztak az aerodinamikai szabályok változásával. Az autójuk kapásból roppant gyors volt. A Mercedesszel kapcsolatban azt hallottam, hogy a csapat nem igazán a boldog a tesztelés eredményeivel és tapasztalataival. Azt beszélik, hogy az autó hajlamos az alulkormányzottságra…”

Az F1-es pályafutása során a Sauber, a Williams, a Jordan, a Prost és az Arrows kötelékében is megfordult, immáron 51 éves Frentzen megtette a tippjét azzal a sokakat foglalkoztató kérdéssel kapcsolatban is, hogy vajon Lewis Hamilton képes lesz-e utolérni, esetleg megdönteni a hét világbajnoki címet jegyző Michael Schumacher rekordját? Az ex-pilóta arra fogadna, hogy a brit túl fogja szárnyalni Schumi vb-csúcsát.

F1 Forma-1 Sebastian Vettel Ferrari Lewis Hamilton Mercedes Heinz-Harald Frentzen
Heinz-Harald Frentzen


„Ahhoz képest, hogy viszonylag fiatal, Hamilton máris nyert öt világbajnoki címet. Szerintem bőven van még nyílvessző a tegezében. Persze itt minden a versenyzőn múlik, azon, hogy marad-e elég ideig a sportágban vagy úgy dönt, hogy inkább mást akar csinálni, mint ahogyan Nico Rosberg tette. Arra számítok, hogy Lewis marad még néhány évig, hasonló teljesítményt nyújt majd, mint a közelmúltban és megdönti Michael csúcsát. Viszont ha az előttünk álló idényről beszélünk, szerintem most Vettel lesz a világbajnok” – fogalmazott a versenyeken csak nagy ritkán felbukkanó, elsősorban a családi temetkezési vállalkozásban tevékenykedő, alkalomadtán állítólag halottaskocsit is vezető Frentzen.