Sebastian Vettel nem titkolja, hogy világbajnok szeretne lenni a Ferrari kötelékében, ugyanakkor azt is leszögezte: kisebbfajta „csodának” tartja, hogy az idei évre betervezett két futamgyőzelmet már a nyári szünet előtt sikerült begyűjteni. A pilóta újfent, immáron sokadszorra is kinyilvánította, hogy nem feltétlenül érzi helyesnek a Schumacher-összehasonlítást.

 

Idén Vettel lett az ügyeletes Mercedes-bosszantó: a Ferrari versenyzője az, aki begyűjti a tavaly óta domináló csillagosoktól a lepattanókat és ez olyan jól megy neki, hogy már a jelenleg is zajló nyári szünet előtt sikerült teljesítenie a tavalyi évet futamgyőzelem nélkül záró maranellói alakulat vezérkara által felvázolt célkitűzést, a két diadalt. A tabella 3. helyén állomásozó négyszeres vb-első az évad második félidejét 42 pontos hátránnyal kezdi, így a bátrabb jósok szerint akár komolyabb zavart is okozhat a Mercedes táborában.

„Már így is többet sikerült teljesítenünk, mint terveztük” – mondta a német sajtónak a vakációt svájci otthonában, családja társaságában töltő Vettel, aki úgy érzi, hogy a csapatok közül a jócskán átszervezett Ferrari produkálta a legnagyobb előrelépést az előző szezonhoz képest: „Amit eddig csináltunk, az olyan, mint egy csoda.”

Miután a Red Bullal 2010-től 2013-ig zsinórban nyerte a világbajnoki címeket, a német természetesen a trónra pályázik a Ferrari kötelékében is. Igaz, azzal is tökéletesen tisztában van, hogy talán nem az idei, hanem a következő szezon lesz az, amikor sikerül megvalósítania az újabb célkitűzést. „Természetesen azon vagyunk, hogy minél hamarabb utolérjük a Mercedest, de egyáltalán nem könnyű a dolgunk. Rendkívül erős a motorjuk és az autójuk, ráadásul két pokolian erős versenyzőjük van. A jelek szerint azonban egyre közelebb és közelebb vagyunk hozzájuk, egy ponton pedig fordulatnak kell következnie” – mondta a 28 éves versenyző.

Vettel idei produkcióját látva a közvélemény egyre inkább azt harsogja, hogy a német – akit már eddig is rendszerint emlegettek „Baby Schumiként” – a Ferrarinál végérvényesen a hétszeres világbajnok nyomdokaiba léphet. A pilóta elismeri, hogy van hasonlóság a vörös alakulatot az egekig repítő honfitársa és közötte, de szerinte túlzóak a folyamatos összehasonlítások.

„Tudom és értem, hogy miért hasonlítanak hozzá, hiszen mindketten németek vagyunk és mindketten nehéz időszakban érkeztünk a Ferrarihoz. Egyébként hasonló a csapat szellemisége is, de muszáj hangsúlyozni, hogy Michael dinoszaurusz-lábnyomott hagyott maga után Maranellóban. Éppen ez az, amiért nincs értelme visszatekinteni, inkább a saját dolgainkra kell összpontosítanunk” – fogalmazott Vettel.