Nagyot dobott a múlt vasárnapi, Szingapúri Nagydíj levezető körében a győztes Sebastian Vettel: a tifosi szívét egyre inkább elnyerő Ferrari-pilóta énekelt a csapatrádión, mégpedig nem is akármit, Toto Cutugno 1983-as slágerét, a l’Italianót.

 


A televíziós világadásból a FOM kihagyta a szösszenetet, ám az olasz sajtónak sikerült beszereznie azt, így szerdán futótűzként terjedt el az olaszul tanuló és tudását előszeretettel csillogtató pilóta rövidke performansza. Vettel nagy valószínűség szerint jóelőre eltervezte a produkciót, néhány sort ugyanis átszövegezett. A refrén a versenyző előadásában nagyjából így hangzott: „Engedjetek vezetni, túl lassúak vagytok, engedjetek versenyezni, csodálatos futam!”
A Ferrari év eleji célkitűzését, a két futamgyőzelmet a Szingapúrban aratott idei harmadik diadallal már túl is szárnyaló Vettel a lehető legjobb úton halad afelé, hogy a talján közönség kedvencévé váljon. A tifosi Monzában, a Ferrari színeiben futott első ottani versenyén elért 2. helyezés okán is szenzációs ünneplésben részesítette, a távol-keleti városállam villanyfényes versenyének megnyerésével pedig az olasz sajtót is sikerült száz százalékosan a saját oldalára állítani.

Az ottani lapok természetesen eddig is kiálltak Vettel mellett, azonban az újabb siker után több újság is nyomatékosította, hogy az Alonso-Vettel csere a Ferrari részéről igazi „mestermunka” volt. Bár a négyszeres vb-első nem kedveli a közötte és Michael Schumacher között vont párhuzamokat, a Gazzetta dello Sport mégis megjegyezte, hogy a hétszeres világbajnok is három győzelmet aratott 1996-ban, az első ferraris idényében, a La Stampa pedig már a halovány, de élő bajnoki esélyeket forszírozta: „A Ferrari most már álmodhat a lehetetlenről” – írták.

Hat futammal az évad vége előtt Vettel 203 ponttal az egyéni tabella 3. helyén áll: a két Mercedes-versenyző közül a 2. helyen portyázó Nico Rosbergtől már csak 8 egység választja el, míg az éllovas címvédő Lewis Hamiltontól 49 ponttal, kevesebb mint két futamgyőzelemmel van lemaradva.