A kiszivárgott információk szerint – hála az égnek – az F1 Commission hét eleji ülésén megegyezés született arról, hogy az idei évtől tilossá válik a sisakfestések állandó variálása. Ennek örömére előbányásztunk egy sisakkvízt, amely jól megmutatja, hogy mennyire zavaró volt az állandó változtatgatás…

A kvíz a Forma-1 humorosabb oldalával foglalkozó WTF1 online lap hozta össze, igaz, a néhány nappal ezelőtti közreadásakor talán még nem gondoltak arra, hogy már ezen héten komoly aktualitása lesz a játéknak. A menet a Start gombbal indul és 15 sisakról kell eldönteni, hogy a felkínált négy válasz közül melyik a helyes, ki viselte az ominózus fejfedőt.

Nagy valószínűség szerint senkit nem lep majd meg, hogy Sebastian Vettel a fekete bárány: a négyszeres vb-első soktucat dizájnt használt eddigi pályafutása során és ez bizony félrevezető lehet ebben az egyszerű játékban is. Míg egyik, másik pilótalegenda fejfedőjének színezetét a mai napig kapásból felismerni, mert végig ugyanazt a motívumot és színösszeállítást használta, addig a Red Bulltól a Ferrarihoz igazolt német talán már maga sem emlékszik az összes általa használt változatra.

Mint arról az F+1 Blog annak idején beszámolt, a sisakfestés-őrület korlátozásáról már 2013 őszén zajlottak egyeztetések, ám a tavalyi szezonra még nem született döntés ezzel kapcsolatban. Ezúttal – remélhetőleg – a döntést véglegesítik is.