Nincs szebb a ralis barátságnál, pláne, amikor átível a különféle kategóriákon! Ezt bizonyította a Sainz, Isola, Steiner hármas is a barcelonai F1-es teszt második napján.

 

Déltájt történt, mégpedig a Pirelli hospitality-helyiségében, ahol az olasz gumigyártó sportért felelős fővezére, Mario Isola kisebb meglepetésbulival és tortával lepte meg idősebb Carlos Sainz-cot, aki januárban pályafutása során harmadik alkalommal diadalmaskodott a Dakar-ralin. Naná, hogy az olaszok világhírű konyháján spéci édesség készült: a torta a szaúd-arábiai homokdűnéket szimbolizálta, amelyeken egy Superman feliratú autószörny-makett száguld. 

„Egy olyan különleges személynek, mint amilyen Carlos Sainz, különleges torta dukál” – mondta a meglepetést kifundáló Isola, aki személyesen adta át az édességet az X-Raid Mini spanyol klasszisának, aki 57 esztendősen aratta harmadik diadalát a Dakaron.

Hogy miért épp a Pirelli-főnök lepte meg a McLaren kötelékében vitézkedő fiát segítő veteránt? S mit keresett ott a Haas istállót irányító Günther Steiner? A három dörzsölt fickót a ralis múlt köti össze: Isola a gumigyárat képviselve megfordult a WRC-ben, ahol barátságot kötött a kétszeres világbajnok Sainz-cal, akárcsak Steiner, aki a 2000-es évek elején a Ford gyári csapatának mérnökigazgatójaként közeli kollégája volt a versenyzőlegendának.

Ők hárman azóta is összetartanak: kevesen tudják, de legalább egyszer megszervezik a maguk ralis szeánszát az F1-es szezon során, olyankor összeülnek a Pirelli motorhome-jában egy jóadag finom étel mellett és hosszasan sztorizgatnak a múltról. Nem túlzás kijelenteni: világraszóló, olykor pikáns történeteket hallhat az, aki olyankor odatelepedhet melléjük egy-egy ilyen múltidézés alkalmával!