Van, akinek a sorstól kapott súlyos pofonok sem veszik el a kedvét attól, hogy a Forma-1 felé iparkodjanak. Ilyen például a brazil Luiz Razia.

Valószínűleg a rajongók többségének csak homályosan dereng, hogy 2013. február 6-án a Marussia istálló a dél-amerikait nevezte meg Max Chilton csapattársaként, de az öröm csak rövid ideig tartott. Noha az első, jerezi tesztelésen még vezethetett is, március elsején már újabb kommüniké érkezett a Banbury-ben székelő egylettől, amely nyomatékosította: a brazil helyett inkább a Ferrari által patronált Jules Bianchinak adnak lehetőséget.

Razia a szponzorok kihátrálása miatt bukta a volánt, de elszántsága a jelek szerint töretlen maradt. A versenyző a napokban újfent jelezte, hogy bár szabad hely már alig akad a jövő évi mezőnyben, továbbra sem mondott le álmáról, a Forma-1-es szereplésről.

„Semmi nem dőlt el, de nyugodtan mondhatom, hogy nem mondtam le a Forma-1-ről” – nyilatkozta a Total Race internetes szakportálnak a 24 éves versenyző. „Lehetetlen megjósolni, hogy mi történik a Forma-1-ben, így annak ellenére is reménykedem, hogy őszintén szólva nem túl fényes a helyzetem.”

Razia megjegyezte, hogy más lehetőségek is kínálkoznak számára a versenyzés világában, s példaként az Indycar-sorozatot hozta fel. „Benne van a pakliban, hogy az Egyesült Államokban, az Indy világában folytatom” – fogalmazott a versenyző, aki 2012-ben ezüstérmesként zárta a GP2-es bajnokságot.