F1 Formula 1 Mercedes Valtteri Bottas Szingapúri Nagydíj 2019
Valtteri Bottas komoly feltűnést keltett csütörtökön, amikor betoppant a szingapúri paddockba, fekete trikóján ugyanis öles betűkkel az elhíresült melbourne-i rádióüzenete volt olvasható: „B***tok meg!” Az üzenet és a trikó sláger lett, a finn pedig újra bizonygatja: mindent megtesz azért, hogy újfent rácáfoljon a kritikusaira.

 

A közösségi médiás platformokat percek alatt elárasztották a fotók, amelyeken a vigyorgó Bottas „Az érintettek részére: „B***tok meg!” feliratú trikóban masírozott csütörtökön a szingapúri paddockban.

F1 Formula 1 Mercedes Valtteri Bottas Szingapúri Nagydíj 2019

A ruhadarabot – amelyen a kijelentés vulgáris részét természetesen kozmetikázták – az F1 hivatalos shopja hozta forgalomba, ám jelenleg hiánycikk: miután a Mercedes pilótája ebben pózolt a Szingapúri Nagydíj sajtónapján, a drukkerek valóságos rohamot indítottak az online shop ellen, ahonnan a nap folyamán az utolsó darabot is megvásárolták. Aki jelenleg ilyen trikót szeretne vásárolni magának, azt „egy out of stock” üzenet fogadja a sportág hivatalos webshopjában.

F1 Formula 1 Mercedes Valtteri Bottas Szingapúri Nagydíj 2019
Hiánycikk lett a beszólós Bottas-trikó


Bottas üzenetének sztorija jól ismert: a finn tengernyi kritika érte harmatos 2018-a szereplése miatt, majd ezzel a kijelentéssel pörkölt oda bírálóinak, miután óriási meglepetésre nagy győzelmet aratott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon. Akkor mindenki arról beszélt, hogy idén már „Bottas 2.0”-át láthatjuk a pályán, aki bizony akár még Lewis Hamiltonra is veszélyes lehet, ám az északi pilóta lendülete egy idő után – ahogyan korábban – elillant. Míg az ötszörös világbajnok brit a nyári szünet kezdetéig elképesztő menetelést mutatott be, addig a finn egy ideje ismét meglehetősen vérszegény teljesítményt nyújt és a közvélemény szerint kész csoda, hogy a Mercedes egyáltalán meghosszabbította a szerződését 2020-ra is.

A 30 éves, mindig visszafogott, kissé sótlannak is tartott pilóta jelenleg 2. az egyéni tabellán, azonban a hátránya 63 egységnyire rúg csapattársához képest. Még így is a finn az egyetlen, aki az évad hátralevő részében érdemi veszélyt jelenthetne Hamiltonra: a többség szerint erre az égvilágon semmi esély nincs, Szingapúrban azonban maga az érintett újfent nyomatékosította, hogy nem nyugszik bele ebben a helyzetbe.
F1 Formula 1 Mercedes Valtteri Bottas Szingapúri Nagydíj 2019
„Igen, határozottan erre törekszem” – mondta Bottas, amikor a Mercedes sajtóértekezletén arról kérdezték, hogy tesz-e erőfeszítéseket a teljesítménye javítása érdekében. „Ez egy összetett sport, ahol nagyon fontosak az apró részletek, és sokat lehet javulni, ha elegendő időt fektetsz ezekre. tisztában vagyok vele, hogy amennyiben sikereket akarok vagy le akarom győzni Lewist, akkor nagyon mélyre kell ásnom. Tudom, hogy a csapatra és a velem dolgozó mérnökökre számíthatok, segítenek nekem abban, hogy lépésről lépésre javuljunk. Tavaly óta is sikerült javulni, a folytatásban is ezen leszünk, így reményeim szerint ennek köszönhetően a jövőben jönnek majd az eredmények is.”