Nagyon úgy tűnik, hogy a Lotus megirigyelte az extra figyelmet, amely a Williams istállónak jut a tesztpilótanő Susie Wolff szerepeltetésének apropóján: az enstone-i együttes is behúzott egy csinos pilótahölgyet, mégpedig a GP3-ban is megfordult Carmen Jordát.

Jorda szerződtetése már csütörtök reggel kiszivárgott a Circuit de Barcelona-Catalunya paddockjában, a Lotus pedig napközben meg is tette a bejelentést. Ahogyan arra számítani lehetett, a gárda ugyanazt a „fejlesztő pilóta” szerepkört szánja a hölgynek, amelyben Wolff is tevékenykedik a Williams kötelékében: a Mercedes-sportigazgató felesége általában a szimulátorban vezetget, ám alkalomadtán tesztelési feladatokat is kap és a Lotus kommünikéje szerint ugyanez vár a 26 esztendős Jordára is.

A pilótanő – akinek az édesapja is autóversenyző volt – korábban megfordult a spanyol F3-as bajnokságban, az Euro F3 open szériában, az Indy Lights-ban, az utóbbi három szezont pedig a GP3-as bajnokságban töltötte. Világraszóló eredményekről természetesen nem lehet beszélni: amire Jorda büszke lehet, az legfeljebb a spanyol F3-as bajnokság 2007-es idényében összeküszködött három dobogós helyezés, valamint a 2009-ben, az F3 Openben két másik pódiumot érő befutó. A GP3-ban három szezon alatt például egyetlen pontot sem tudott összekaparni.

Noha a közösségi portálokon a rajongók és néhány szakmabeli is cikinek titulálja, hogy az idei évre megszerzett Mercedes-erőforrásokkal várható előrelépő Lotus bevállalja az egyébként szemrevaló és férfimagazinok oldalain is megfordult pilótanő alkalmazását, Matthew Carter ügyvezető igazgató az együttes kommünikéjében túláradó lelkesedéssel beszélt az új szerzeményről. „Carmen friss megközelítést hoz a csapathoz. Erős programot dolgoztunk ki a számára, amelynek keretein belül ott lesz velünk a nagydíjakon és sok időt tölt majd a kifinomult enstone-i szimulátoros létesítményünkben. Különleges tagja lesz a csapatunknak, és már várjuk, hogy hozzásegíthessük céljai eléréséhez, illetve hasznosítsuk a meglátásait az E23 Hybrid fejlesztése során” – fogalmazott a Lotus-főnök.

  

Jorda szerint a Lotus-szerződéssel „egy álom vált valóra”, azt „hatalmas lépésnek” tekinti a céljai elérése felé vezető úton. „Tudom, hogy ez csak a kezdet és a legnagyobb kihívás még hátravan, de óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek egy ilyen nagy múltú csapatnak. Ez csodálatos eredmény, ugyanakkor csodálatos lehetőség is, amely a mostaninál nagyobb, jobb dolgokhoz vezethet” – mondta a pilótanő, akinek kinevezése miatt szinte felrobbant a Twitter és a többi közösségi portál: a közvélekedés szerint sokkal fényesebb és nagyobb tehetségek kallódnak el amiatt, hogy nem jutnak hasonló lehetőséghez a Forma-1 háza táján.