F1 Forma-1 Pirelli Simon Yates Francia Nagydíj Paul Ricard Tour de France
Új területre lép a Pirelli sportrészlege, a Forma-1 és betétfutamainak kizárólagos gumiszállítója mostantól országúti versenykerékpár-abroncsokat is gyárt. Az olasz vállalat új portékáját a Francia Nagydíj szombati napján mutatták be, az új gumival rövidesen a Mitchelton-Scott csapat bringása, Simon Yates hasít majd a Tour de France-on.

 

A leleplezési ceremóniát a Pirelli motorhome-jában tartották a Paul Ricard pálya paddockjában, röviddel a Francia Nagydíj időmérő edzése előtt. „A Pirelli számára létfontosságú a versengés, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen a területen is kipróbáljuk magunkat” – mondta a gyártó versenyzésért felelős igazgatója, Mario Isola, aki mellett ott pózolt Yates is a 6,8 kilogramm súlyú, az új gumival szerelt bringájával együtt.

F1 Forma-1 Pirelli Simon Yates Francia Nagydíj Paul Ricard Tour de France
Bemutatták a Pirelli legújabb versenygumiját - fotógaléria (F+1 Blog)

Mint kiderült, a versenyző tevékeny részese volt a fejlesztési folyamatnak: „Az idei év elején kezdtük a munkát. Azóta nagyon sokat haladtunk, a gumi számos változtatáson ment át, immáron legalább tíz verzió után vagyunk. Mást nem tudok mondani, ez a gumi tényleg szuper. Nem azért mondom, mert most itt vagyunk a Pirellinél, de ennek a guminak köszönhetően tényleg abszolút magabiztos vagyok a bringán és ez roppant fontos. A Forma-1-es versenyzők is gyakran mondják ezt, ami nem véletlen. Ha picike kétséged is támad, már nem úgy működnek a dolgok…” – mondta az F+1 Blog érdeklődésére a 25 esztendős kerekes, aki olyan eredményeket tudhat maga mögött, mint például egy szakaszgyőzelem a Vuelta Espanán vagy épp három szakaszelsőség a nemrégiben lezajlott Giro d’Italián.

F1 Forma-1 Pirelli Simon Yates Francia Nagydíj Paul Ricard Tour de France

Yates saját bevallása szerint érdeklődik az F1 iránt, de a zsúfolt program miatt nem mindig van lehetősége figyelemmel kísérni a versenyeket. A legszimpatikusabb pilótának Fernando Alonsót tartja, akiről köztudott, hogy lelkes bringás és nem is olyan régen még azt tervezte, hogy profi bringáscsapatot gründol magának.

A brit kerékpárversenyző az időmérő edzés a versenybringája nyergében térképezte fel a Paul Ricard aszfaltcsíkját, majd az F2-ben versenyző Mercedes-patronált honfitársa, George Russel egy AMG GT-vel egy élménykörre is elvitte. A kvalifikáció után Yates adta át a Pirelli különdíját a pole pozíciót megszerző négyszeres világbajnoknak, Lewis Hamiltonnak.