F1 Forma-1 Lewis Hamilton Juan Manuel Fangio Mercedes Brazil Nagydíj
Különleges meglepetésben volt része Interlagosban Lewis Hamiltonnak: a Mercedes ötszörös világbajnokát meglátogatta a másik legendás ötszörös bajnok, az argentin Juan Manual Fangio családja. A brit nemcsak kapott, hanem adott is ajándékot.

 

„Azért jöttünk, hogy megünnepeljük Lewis ötödik bajnoki címét” – mondta a delegáció vezetője, Fangio unokaöccse, Juan Manuel Fangio II, aki kísérőivel együtt ajándékot is vitt Hamiltonnak. Hogy mit? „Annak a trófeának az egyik hiteles másolatát hoztuk el neki, amelyet a nagybátyám kapott a nemzetközi szövetségtől, amikor ötödször is világbajnok lett.”


Hamilton nem hazudtolta meg önmagát, azonnal egy poénnal indított: „Ohh, épp úgy festesz, mint a bácsikád!” – mondta Fangio unokaöccsének, amikor kezet ráztak, majd neki is kifejtette azt, amit a bajnoki titulus elhódítása után, Mexikóvárosban mondott a sajtónak: „A bácsikád a versenyzők számára tényleg olyan, mint a keresztapa!”

A brit szemlátomást elérzékenyülve vette át a különleges meglepetést, ráadásul nemcsak kapott, hanem adott is: annak a sisaknak a másolatát, amelyben a tavalyi világbajnoki címet nyerte. „Szeretnék én is adni valamit a múzeumotoknak” – mondta a szigetországi ász, aki a sisakrostélyra is ráírta: „Juan Manuel, a keresztapa!”

F1 Forma-1 Lewis Hamilton Juan Manuel Fangio Mercedes Brazil Nagydíj
Juan Manuel Fangio II a találkozó során elárulta: az 1950 és 1958 között 51 nagydíjából 24-et megnyerő, 1995-ben, 84 éves korában elhunyt bácsikája arra számított, hogy Hamilton gyerekkori hőse, Ayrton Senna is képes lesz eljutni az öt vb-címig. „Hm” – nyugtázta Hamilton a kijelentést.