Szenzációs videóra bukkant az Axis of Oversteer blog: a főszerepben az ötszörös világbajnok legenda, Juan Manuel Fangio és egy Lancia-Ferrari D50 Monte-Carlo utcáin.

Bár az F+1 Blog elsősorban a Forma-1 napi ügyeinek hátterébe próbál betekintést nyújtani, néha nem árt visszatekinteni a múltba, s ez a Fangio-videó tökéletes apropó némi merengésre. A felvétel nem csak arra szolgáltat bizonyítékot, hogy – mint azt az Axis of Oversteer posztja is megjegyezte – „igen, volt idő, amikor még nem léteztek a parányi GoPro kamerák”, hanem arra is, hogy mennyire más volt akkoriban a Forma-1.

Fangio öltözéke, valamint a hercegségbeli pálya mentén itt-ott feltűnő, parkoló autók arra utalnak, hogy a felvétel egy promóciós esemény keretein belül készülhetett, s jól rávilágít arra is, hogy milyen bátor versenyzők terelgették a versenygépeket a hőskorban. A Maestrónak becézett argentin legenda egyébként az itt látható D50-essel három futamgyőzelmet is aratott 1956-ban, a negyedik vb-címe felé vezető úton.


szólj hozzá: Fangio Monacóban egy Lancia-Ferrari D50-essel

Különösen érdekes a felvétel eleje, amikor Fangio mosolyogva mutatja be, hogy akkoriban a versenyzők legfőbb biztonsági felszerelései – sisak, szemüveg, kesztyű – elfértek egy kis méretű, neszesszer jellegű alkalmatosságban…