Lewis Hamilton motivációra váltotta a Niki Lauda halála kapcsán érzett szomorúságát és megszerezte a pole pozíciót a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, ahol egy titkos vendége is volt a Mercedes ötszörös világbajnokának. Az illető messziről érkezett és egész nap igyekezett kerülni a feltűnést…

 

Hogy ki az ominózus vendég? Az NFL egyik legjobb elkapójának tartott Odell Beckham Jr., aki a tengerentúlon legalább akkor szupersztár, mint a brit pilóta errefelé. A két sportoló jó kapcsolatot ápol egymással, a közelmúltban együtt mulattak a New Yorkban tartott MET Gala elnevezésű puccos jótékonysági eseményen is. A kiszivárgott pletykák szerint a versenyző akkor hívta meg a Monacói Nagydíjra cimboráját, aki nemrégiben igazolt a New York Giants együttesétől a Cleveland Browns gárdájához.

Úgy tudjuk, hogy Beckham Jr. pénteken érkezett a hercegségbe egyenesen a tengerentúlról, és rögtön egy kis mókával indítottak: a késő esti órákban bepattantak Hamilton Pagani Zondájába, amellyel vadultak egy kicsi a versenypálya nyomvonalán. Hogy utána mi következett, arról már nincsenek információk, az viszont tény, hogy az amerikaifoci-játékos szombaton erősen kerülte a feltűnést. Az időmérőt a Mercedes garázsának hátsó traktusából figyelte, a paddockban pedig csupán néhány percre bukkant fel, egy eldugott részen, amikor Hamilton emberei becsempészték egy luxuslimuzin hátsó ülésére, hogy elvigyék onnan.

OBJ, az egykezes elkapások nagymestere a Monacói Nagydíjon (Fotó: F+1 Blog)


Az F+1 Blog ekkor szúrta ki „OBJ”-t, aki kérdésünkre válaszolva elmondta: „Nagyon örülök Lewis elsőségének. Monaco szenzációs hely, a Forma-1-et pedig nagyon élvezem, nagyon tetszik!” – mondta, mielőtt Hamilton testőre és PR-menedzsere társaságában a fekete limuzinba bepattanva elviharzott a helyszínről.

Beckham Jr.-nak biztosan sokat kellett várnia Hamiltonra az időmérő edzés után, az idei 2., karrierje 85. pole pozícióját szerző pilótára szokás szerint mérnöki egyeztetések és sajtófeladatok garmadája várt. Természetesen újra megkérdezték azt is az ötszörös világbajnoktól, hogy mit jelentett számára Niki Lauda: „Nos, tulajdonképpen megváltoztatta az egész életemet. Ha nem kapom meg tőle azt a hívást néhány éve, most egyszeres világbajnok lennék talán 22 győzelemmel a McLarennél. Most ötszörös világbajnokként ülök itt, szóval úgy érzem, hogy sokkal tartozom neki” – mondta a pilóta, utalva arra, hogy annak idején 2012 végén az osztrák legenda hívó szavára hagyta hátra nevelőegyesületét, hogy csatlakozzon a Mercedeshez.