Hétfőn ünnepelte fennállása 50. évfordulóját a McLaren: Wokingban, az együttes főhadiszállásán nagyszabású céges bulit tartottak a jubileum alkalmából, az eseményen természetesen ott voltak a Forma-1-es csapat versenyzői és előkerültek a legendás autók is.

A patinás versenyistálló-autógyártó vállalat egész évben hangsúlyozza a félévszázados jubileum fontosságát, de a legnagyobb ünneplést az alapítás napjára időzítették: Bruce McLaren hivatalosan 1963. szeptember 2-án indította útjára a Bruce McLaren Motor Racing Limitedet, azt a vállalkozást, amelyből a jelenkor nagyvállalata kinőtt.

Az eseményen – akárcsak az MP4-28 típusjelű konstrukció év eleji bemutatkozásakor – felvonultak az istálló történelmének legfontosabb verseny- és közúti autói, de jelen volt a márka vezérkara és a Forma-1-es alakulat két versenyzője, Jenson Button és Sergio Perez is.

„A McLaren egyetlen ember álmaként indult, de azóta több mint 200 férfi és nő reményeivé és álmává nőtte ki magát. Ők ugyanolyan keményen dolgoznak, mint annak idején maga Bruce McLaren, annak érdekében, hogy minden ugyanolyan legyen, mint amit eddig elértünk. Ötvenedik évfordulónk kiváló alkalom arra, hogy minden McLaren alkalmazott felismerje, mennyire fontos részei egy nagy múltú, komoly kultúrával rendelkező szervezetnek” – mondta az ünnepség apropóján Ron Dennis, a McLaren Group fővezére.

Button és Perez számára egyébként zsúfolt volt a hétfői nap, este ugyanis a Rush című film díszbemutatóján vettek részt Londonban. Hétvégén ráadásul jön az Olasz Nagydíj Monzában, ahol az idén meglepően gyengén muzsikáló alakulat folytatja az ünneplést.

„Igazán remek, hogy a McLaren épp Monzában ünnepelheti fennállása 50. évfordulóját” – mondta Button. „Mindkét név szorosan kapcsolódik a motorsport-történelemhez, a Forma-1 nem is lenne elképzelhető nélkülük. Bízom benne, hogy jó eredménnyel tudjuk megmutatni, hogy csapatként mennyire erősek vagyunk.”