F1 Forma-1 Felipe Massa Williams Brazil Nagydíj
Noha az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj még hátravan, Felipe Massa már a hétvégi Brazil Nagydíjon, a hazai versenyén megkezdte a búcsúzkodást a Forma-1-től. A visszavonuló brazil az interlagosi futam időmérő edzése után a búcsúajándékot is megkapta a Williams szervizcsapatától.

 

Mint ismeretes, Massa Monzában jelentette be, hogy az idény végén elköszön az autósport csúcsosztályától, ahol 2002 óta szerepel. Ezen a hétvégén a pilóta utoljára szerepel hazai pályán, így szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj ide vagy oda, már Interlagosban megkezdte a búcsúzkodást.
F1 Forma-1 Felipe Massa Williams Brazil Nagydíj
A 35 esztendős versenyző – aki előreláthatólag 250 nagydíj-rajttal, 11 futamgyőzelemmel, 16 pole pozícióval és egy vb-ezüstéremmel a tarsolyában távozik – egy hatalmas „Obrigado”, azaz „Köszönöm” feliratra cserélte a szokásos szponzormatricát a Williams hátsó szárnyán, ezzel búcsúzva honfitársaitól. A pilóta két ízben, 2006-ban és 2008-ban futamgyőzelemmel örvendeztette meg a brazilokat Interlagosban (utóbbi alkalommal néhány másodpercig világbajnoknak is érezhette magát), búcsúajándékként viszont aligha reménykedhet ilyesmiben, pláne, hogy az időmérője sem úgy sem úgy sikerült, ahogyan szerette volna: csak a 13 helyen zárta a kvalifikációt.

Az időmérő edzés után egyébként a Williams szervizcsapata is átadta a búcsúajándékot a szimpatikus pilótának, aki az egyik szervizes sisakot kapta meg, amelyet mindannyian aláírtak. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, természetesen csoportkép is készült, amelyet Massa posztolt saját Instagramján.


„Természetesen nem ilyen eredményt vártam az időmérőre, mert azt hittem, hogy simán bejutunk a Q3-ba. Sajnos az autó nem úgy működött, ahogyan reméltük, pláne az első abroncsok, így óriási alulkormányzottság hátráltatott. Ennek ellenére fantasztikus érzés volt kiszállni az autóból és érezni a közönség biztatását, illetve azt a szeretet, amit kölcsönösen érzünk egymást iránt. Holnap mindent megpróbálok annak érdekében, hogy jó eredménnyel kedveskedhessek nekik és a csapatomnak, hiszen mégiscsak ez lesz az utolsó Forma-1-es versenyem itt, Brazíliában” – idézte a Williams sajtóközleménye Massát, aki az utolsó előtt forduló előtt 51 ponttal az egyéni tabella 11. helyén állomásozik.