F1 Forma-1 Ausztrál Nagydíj Melbourne Albert Park

Európa egyes pályán már zajlanak az idei Forma-1 autók első menetpróbái, Barcelona tárt karokkal várja a csapatokat a jövő heti hivatalos tesztre, mindeközben pedig a melbourne-i Albert Parkban is dübörögnek a munkálatok: a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak otthona kezd egyre inkább versenyhelyszínre hajazni. 

 

A Melbourne szívétől délre található Albert Park 5303 méteres aszfaltcsíkja vérbeli városi pálya: az utakat az év zömében a városi forgalom használja, a versenyhelyszínné alakítás pedig január első napjaiban veszi kezdetét. 

“A pálya megépítés igazán komplex feladat, néhány súlyos számmal. Elég csak azt említeném, hogy 34 ezer négyzetméternyi fedett mobil létesítményt kell felállítanunk, ahol a vállalati hospitality zajlik majd, a nézők számára pedig 38 ezer ülőhelyet kell biztosítanunk a tribünökön. Mindennel el kell készülnünk, mire az F1 teherszállító gépei megérkeznek a felszerelésekkel és az autókkal” - mondta az előkészületekkel kapcsolatban Andrew Westacott, a futamot szervező Australian Grand Prix Corporation vezérigazgatója. 

​​​​F1 Forma-1 Ausztrál Nagydíj Melbourne Albert Park

Fotógaléria Melbourne-ből

Az ausztrálok tájékoztatása szerint a teljes pályaépítés 290 ezer munkaórát vesz igénybe, ennek járnak jelenleg a kellős közepén: “Picivel több, mint egy hónap van hátra a futam rajtjáig és nem túlzás kijelenteni, hogy ez a legnehezebb időszak” - fogalmazott Westacott. 

Az ausztrálok már valóban fel vannak csigázva: néhány fanatikus szurkoló a napokban körbe is nézett az Albert Parkban, hogyan állnak a március 15-17-én esedékes nyitóverseny helyszínén a munkálatok - nekik köszönhetjük a helyszínről érkezett fotókat, amelyeket a képre klikkelve lehet megtekinteni.

Fotók: @jacqui_and_west