F1 Forma-1 Michael Schumacher

Újabb érdemi információ továbbra sincs a lábadozó hétszeres Forma-1-es világbajnokról, Michael Schumacherről, főszponzora azonban kiállítást szervezett a klasszis tiszteletére annak apropóján, hogy a napokban volt 20 éve az együttműködés kezdetének. A marburgi eseményen a pilóta egész családja részt vett.

 

A Deutsche Vermögensberatung (DVAG) által szervezett tárlatot hétfőtől péntekig bárki megtekintheti a Dr. Reinfried Pohl Központban.
F1 Forma-1 Michael Schumacher
A szervezők 350 négyzetméteren állították ki Schumacher autóit, sisakjait, trófeáit és relikviákat, bemutatva ezzel a Forma-1-ben 1991 és 2006 között, majd 2010 és 2012 között összesen 306 nagydíj-rajtot jegyző, megszámlálhatatlan rekordot tartó extraklasszis pályafutását.
F1 Forma-1 Michael Schumacher
A kiállítás hétfői megnyitóján közel kétszázan vettek részt, jelen volt a 2013 végi síbalesete óta lábadozó Schumacher családja is. Nejét, Corinnát elkísérte a két gyermek, Gina Maria és a versenyzés világában egyre inkább megmerítkező öccse, Mick, de ott volt a pilóta édesapja, Rolf Schumacher, valamint a menedzser, Sabine Kehm is. 
F1 Forma-1 Michael Schumacher
Kehm beszédet is mondott a megnyitón, ám új információt nem árult el a versenyző jelenlegi állapotát illetően: „Ő a történelem legsikeresebb versenyzője és az olyan napokon, mint a mostani is, jó felidézni ezt. Természetesen Michael most nincs itt velünk és mindannyian hiányoljuk. Tudjuk, hogy mi történt és sajnos nem tudunk változtatni ezen. El kell fogadnunk és bíznunk kell abban, hogy egy napon újra itt lesz majd. A versenyzés volt az élete és biztos, hogy senki nem szeretne jobban itt lenni most velünk, mint Ő” – fogalmazott a menedzser.
F1 Forma-1 Michael Schumacher
A kiállítás megnyitóján a pilóta több közeli barátja is megjelent, így ott volt az eseményen a korábbi Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali, valamint a Mercedes korábbi sportigazgatója, Norbert Haug is.